Trupele ruse controlează Hersonul, susțin oficialii apărării de la Moscova. Kievul neagă informația

2 martie 2022, 11:39 Ucraina 703
Herson.  Sursa: CNN

Trupele ruse au preluat controlul deplin asupra orașului Herson, a informat miercuri presa de stat rusă, citând purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov. La scurt timp, Ministerul ucrainean al Apărării a negat informațiile potrivit cărora orașul Herson din sud a căzut în mâinile rușilor.

Infrastructura civilă, facilitățile de susținere a vieții și transportul urban funcționează normal, a declarat agenția media controlată de stat în Rusia TASS, potrivit lui Konașenkov, transmite CNN.

Imediat cu o reacție a venit partea ucraineană în care a negat informațiile distribuite de ocupanții ruși.

„Conform informațiilor de la brigada noastră, luptele au loc acum. Orașul nu este capturat în totalitate, unele părți sunt sub controlul nostru”, a spus un purtător de cuvânt al ministerului Apărării ucrainean.

Amintim că, orașul Herson se află sub atac din prima zi a invaziei ruse pe teritoriul Ucrainei. De mai multe ori armata ucraineană a reușit să respingă atacurile forțelor de ocupație, însă trupele ruse au reusșit să stabilească mai multe posturi de control în jurul localității.

În același timp, armata rusă continuă înaintarea spre Kiev, unde potrivit informației serviciilor de informații, Rusia își dorește la fel încercuirea metropolei ca aceasta mai apoi, să capituleze.

Herson este un oraş-port care se întinde pe râul Nipru și se află la nord de peninsula Crimeea.
Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media