UPDATE/ Ucraina nu confirmă atacul asupra depozitului de combustibil din Belgorod. Imaginile video publicate de Forțele Armate au fost șterse de pe Twitter

1 aprilie 2022, 14:38 Ucraina 2477
atac la Belgorod.  Sursa: captură video/Twitter/Armed Forces

La un depozit de carburanți din Belgorod, o localitate din Federația Rusă care se află aproape de granița cu Ucraina, a izbucnit un incendiu puternic, după ce a fost bombardat de două elicoptere, a anunțat în dimineața zilei de astăzi, 1 aprilie, guvernatorul regional Veaceslav Gladkov. Acesta a acuzat Ucraina că se face responsabilă de atac, fără a prezenta oarecare dovezi.

Ministerul ucrainean al Apărării a refuzat să comenteze acuzațiile făcute de ruși referitoare la bombardarea depozitului din Belgorod de către elicoptere ale aviației ucrainene.

„Nu confirm și nici nu infirm aceste acuzații”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării de la Kiev, Oleksandr Motuzianik.

Clipul a fost scos de armata ucraineană de pe Twitter

Armata ucraineană a postat pe Twitter o înregistrare video cu momentul atacului aerian.

Știrea inițială: Forțele Armate ucrainene au plasat pe contul de Twitter imagini în care cum cele două elicoptere militare bombardează depozitul. „Incendiul de la depozitul de petrol s-a produs în urma unui atac aerian venit de la două elicoptere ale Forțelor Armate Ucrainene care au intrat pe teritoriul Federației Ruse, zburând la joasă altitudine”, a spus Gladkov, precizând că doi angajați au fost răniți, transmite CNN.

Incendiul „a cuprins rezervoare de combustibil”, a informat mass-media de stat rusă TASS, citând Ministerul Rus pentru Situații de Urgență.

Aproximativ 16.000 de metri cubi de combustibil ard la depozit. Opt rezervoare cu 2.000 de metri cubi de combustibil fiecare sunt în flăcări și există riscul ca incendiul să se extindă la alte opt rezervoare, au precizat serviciile de urgență, potrivit RIA Novosti.

La scurt timp, Forțele Armate au confirmat că cele două elicoptere militare care au bombardat depozitul de carburanți, aflat în zona localității Belgorod, Rusia, aparțin Kievului și au publicat un video cu momentul atacului aerian.

Astfel, este vorba despre primul atac al forțelor ucrainene în Rusia de la izbucnirea războiului.


Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media