MAEIE confirmă convocarea ambasadorului Lilian Darii la Ministerul rus de Externe: „Drepturile și libertățile fundamentale ale omului sunt garantate în R. Moldova”

25 martie 2022, 19:49 Rusia 207
MAEIE.  Sursa: zdg.md

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) confirmă convocarea ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, la Ministerul rus al Afacerilor Externe. Purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă, a reiterat, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, că legislația Republicii Moldova garantează drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

„Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene confirmă convocarea ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă la Ministerul rus al Afacerilor Externe și exprimarea unui protest în legătură cu „mitingul de la Ambasada Rusiei la Chișinău din 24 martie”. În acest context, MAEIE menționează că autoritățile au întreprins toate măsurile stipulate în Convenția de la Viena care se referă la siguranța sediului misiunii diplomatice”.

Daniel Vodă a subliniat că legislația Republicii Moldova garantează drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

Amintim că vineri, 25 martie, Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova Lilian Darii a fost convocat la Ministerul de Externe al Rusiei. Potrivit autorităților ruse, acestuia i se cer explicații în legătură cu o manifestație care a avut loc o zi mai devreme în fața Ambasadei Ruse de la Chișinău.

„Partea rusă a fost informată în legătură cu acțiunea urâtă din apropierea Ambasadei Rusiei la Chișinău din 24 martie, ai cărei participanți a demonstrat sloganuri ofensive și a întreprins acțiuni inacceptabile. Potrivit Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice, statul gazdă este obligat să prevină tulburarea liniştii misiunii diplomatice sau insultarea demnităţii acesteia. A fost făcută o cerere urgentă părții moldovenești să își îndeplinească obligațiile internaționale și să ia măsuri corespunzătoare pentru a preveni repetarea unor astfel de acțiuni”, se arată în nota emisă de Ministerul de Externe a Rusiei.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media