Federația Rusă a fost exclusă din Concursul Muzical Eurovision 2022. Organizatori: „Ar aduce competiției o reputație proastă”

25 februarie 2022, 18:39 Muzică 1423
Eurovision 2022.  Sursa: eurovisionworld.com

Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) a anunțat astăzi, 25 februarie, excluderea Rusiei din Concursul Muzical Eurovision Song Contest din acest an. Decizia a fost luată de Comitetul executiv al EBU, în urma unei recomandări a organului de conducere al Eurovision Song Contest, Grupului de referință, pe baza regulilor evenimentului și a valorilor EBU.

„Recomandarea Grupului de referință a fost susținută și de Comitetul de televiziune al EBU. Decizia reflectă îngrijorarea că, în lumina crizei fără precedent din Ucraina, includerea unui concurent rusesc în Concursul din acest an ar aduce competiției o reputație proastă. Înainte de a lua această decizie, EBU a avut timp să se consulte la scară largă între membrii săi”, ase arată în comunicat.

EBU amintește că este o organizație membră apolitică a radiodifuzorilor, angajată să susțină valorile serviciului public.

„Rămânem dedicați protejării valorilor unei competiții culturale care promovează schimbul și înțelegerea internațională, reunește publicul, celebrează diversitatea prin muzică și unește Europa pe o singură scenă”, se mai arată în comunica

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media