Orhei: Un ucrainean a fost găsit fără suflare într-un pârâu, la Ivancea. Ce spune poliția

17 februarie 2022, 14:39 Societate 256
Un lac pe timp mohorât, Prognoza Meteo.  Sursa: Replica Media

Un bărbat, cetățean al Ucrainei, a fost găsit fără suflare și cu semne de moarte violentă pe corp în apa unui pârâu pe teritoriul satului Ivancea, raionul Orhei. Descoperirea macabră a fost făcută de un locuitor al satului Ivancea, în dimineața zilei de miercuri, 16 februarie.

Victima - un bărbat de 56 de ani, din Ucraina.

Fiind examinat vizual de către medicul legist, pe corpul neînsuflețit au fost depistate mai multe leziuni sub formă de echimoze.

În rezultatul investigațiilor și a acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit preliminar că, în seara de 15 februarie, victima, ar fi mers în ospeție la un amic de 58 de ani ,, domiciliat în satul Ivancea, unde au servit băuturi alcoolice împreună. Între timp s-au mai alăturat alți doi bărbați. La un moment dat, între unul dintre oaspeți și victimă s-ar fi iscat un conflict, iar ucraineanul a fost lovit de câteva ori în față cu pumnii.

Văzând că scandalul ia amploare, stăpânul gospodăriei a insistat ca toți cei prezenți să părăsească imediat casa, iar aceștia au plecat.

Unul dintre suspecți a fost localizat pe urme fierbinți în municipiul Chișinău și escortat la IP Orhei pentru a fi audiat pe marginea acestui caz. Totodată, organul de urmărire penală întreprinde toate măsurile ce se impun în scopul stabilirii identității depline a persoanelor care s-ar face vinovate de moartea cetățeanului ucrainean, dar și în scopul stabilirii cu exactitate a circumstanțelor acestui caz.

Oamenii legii au pornit o cauza penală conform art.145 al1. Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore.

Prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, garantat de Constituţia Republicii Moldova, care prevede că „orice persoană acuzată de un delict este prezumată nevinovată până când vinovăţia sa va fi dovedită în mod legal, în cursul unui proces judiciar public, în cadrul căruia i s-au asigurat toate garanţiile necesare apărării sale”.(Constituţia Republicii Moldova, art.21)
Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media