Așa numitul Soviet Suprem de la Tiraspol, declarație privind situația din regiunea transnistreană: „Facem apel la conducerea statelor vecine să țină cont de poziția regiunii și să prevină escaladarea tensiunii”

29 iunie 2022, 13:18 Politică 137
Tiraspol.  Sursa: Replica Media

Așa numitul Soviet Suprem de la Tiraspol a adoptat o declarație privind situația din regiunea transnistreană. Astfel, în declarație se face apel la conducerea statelor vecine să țină cont de poziția regiunii și să prevină escaladarea tensiunii în spațiul comun regional, scrie Novosti PMR.

„Sovietul Suprem, la fel ca întregul popor multinațional transnistrean face apel la conducerea statelor vecine să țină cont de poziția constructivă a regiunii și să prevină escaladarea tensiunii în spațiul comun regional”, se arată într-o declarație a așa numitul Soviet Suprem de la Tiraspol.

Deputații au votat în unanimitate pentru adoptarea declarației. La ședința de plen a fost prezent și pretinsul lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski , transmite serviciul de presă.

„Declarația Sovietului Suprem este opinia autorităților legislative și reprezentative ale statului nostru. Ești ales de popor, exprimi voința poporului. Mă bucur că această declarație a fost acceptată. Este în timp util. Sunt convins că întreg poporul multinațional tranistrean gândește la fel, se gândește la pace și nu se gândește la război. Acesta este principalul lucru”, a spus Krasnoselski.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenskiy a declarat în cadrul unei întâlnirii cu reprezentanții presei în urma discuțiilor cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, la Kiev, că orice acțiuni pe teritoriul ocupat temporar al Moldovei - regiunea transnistreană, care va amenința Ucraina, va primi un răspuns adecvat, dar trebuie evitată destabilizarea în această regiune.

Liderul de la Kiev a punctat că s-a discutat problema amenințărilor din teritoriile ocupate temporar de Rusia în cadrul întrevederii cu omoloaga sa de la Chișinău.

„Dacă se întâmplă, cred că este o greșeală globală. Aceste sau acele semnale pe care le primim, sunt neplăcute. Dar acești oameni care sunt în Transnistria ar trebui să știe: pentru noi nu va fi o lovitură, ci o palmă. Dar noi, cu siguranță, vom răspunde cu o lovitură”, a declarat Vladimir Zelenskiy, răspunzând la întrebările jurnaliștilor fiind întrebat dacă deține informații despre un posibil atac din regiunea transnistreană.

În același timp, Vladimir Zelenskiy a subliniat necesitatea menținerii unei situații stabile în regiune.

„Eu cred că în primul rând ar trebui să facem cu toții ca să nu existe destabilizare în regiune. Demonstrăm acest lucru în toate modurile posibile. În prezent suntem în război cu Rusia pe pământul nostru, deși ați văzut că au fost lovituri repetate cu rachete din partea Belarusului”, a spus liderul de la Kiev.

La rândul ei, Maia Sandu a menționat că Republica Moldova monitorizează situația din stânga Nistrului și a dat asigurări că în cazul unor amenințări, țara își va informa partenerii.


Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media