Emmanuel Macron: „Republica Moldova va primi 40 de milioane de euro din partea Fondului European de Apărare”

15 iunie 2022, 21:48 Finanțe 272
Președintele Franței, Emmanuel Macron.  Sursa: Replica Media

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat astăzi, 15 iunie, că Republica Moldova va primi 40 de milioane de euro de la Fondul European de Apărare pentru a-și dubla bugetul militar.

„Știm că sunteți hotărâți să demonstrați că neutralitatea la care este atașată țara dvs. nu înseamnă demilitarizare. Cele 40 de milioane de euro de care veți beneficia în cadrul Fondului European de Apărare sunt un aport deosebit de important care va duce la dublarea bugetului militar al țării dvs. Trebuie să ajutăm țările afectate direct de acest război, iar R. Moldova este în linia întâi”, a declarat Macron în cadrul conferinței de presă, alături de șefa statului, Maia Sandu.

Amintim că președintele francez Emmanuel Macron a efectuat astăzi, 15 iunie, o vizită oficială la Chișinău, care este parte a unui turneu regional care cuprinde România și Republica Moldova pentru a discuta dosarul candidaturii țării noastre la UE și, posibil, o vizită în Ucraina alături de liderii Germaniei, Italiei și României.

Aceasta este prima călătorie a liderului francez de la realegerea sa în funcția de președinte.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media