LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92. Atac asupra regiunii Harkiv: 7 persoane ucise, 17 rănite, inclusiv un copil de 9 ani

26 mai 2022, 14:07 Ucraina 416
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea de a 92-a zi de război, în urma invaziei Rusiei pe teritoriul său. Forțele ruse avansează în toate direcțiile, regiunea Luhansk este ocupată în proporție de 95%, iar luptele continuă și în Donețk. Consilierul prezidențial Mihail Podoliak, membru al echipei de negociatori ucraineni, a anunțat miercuri că țara sa exclude concesii teritoriale făcute Moscovei și semnarea unui alt acord de la Minsk, în schimbul încheierii unui acord de încetare a focului.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind obținerea simplificată a cetățeniei ruse a locuitorilor din regiunile Herson și Zaporojie din Ucraina. Aceste teritorii sunt aproape în totalitate ocupate de armata rusă, iar „noile lor autorități” și-au anunțat anterior intenția de a se alătura Rusiei, transmite BBC.

Institutul pentru Studiul Războiului anunță că pe canalele rusești de Telegram se anunță că Kremlinul i-a forțat pe ofițerii operaționali și comandanții polițiștilor de frontieră ruși din regiunile din sudul Rusiei, inclusiv regiunea Rostov și Crimeea ocupată, să anuleze pe termen nelimitat toate vacanțele de vară.

De asemenea, polițiștii de frontieră ruși vor desfășura exerciții pe terenurile de antrenament, la sfârșitul lunii mai. Statul Major ucrainean a mai raportat că forțele ruse formează noi unități de rezervă în cadrul Detașamentului Militar de Sud.

UPDATE 21:50. Șeful Administrației Regionale de Stat Luhansk, Serghei Haidai, anunță că în aceste momente au loc lupte grele la periferia Severodonețk din regiunea Luhansk, unde trupele ruse încearcă să intre în oraș.

„Rușii înaintează în Borivske. Luptele grele continuă la periferia Severodoneţk, inamicul încearcă să pătrundă în oraş. Centrul regional este distrus cu artilerie şi cu ajutorul aeronavelor”, a spus Haidai.

Potrivit acestuia, trupele ucrainene dețin apărarea în zona Zolote și Katerînivka.

„La Toșkivka, rușii au fost forțați să se retragă, Forțele Armate ale Ucrainei și-au consolidat pozițiile. Autostrada Lîsîceansk -Bahmut este sub focul inamic constant, deplasarea de-a lungul ei este periculoasă, a subliniat Haidai.

UPDATE 20:20. Secretarul de stat american Antony Blinken a criticat China pentru că a apărat războiul președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina, afirmând că această apărare „ar trebui să tragă semnale de alarmă pentru noi toți cei care considerăm regiunea Indo-Pacific ca fiind acasă”, potrivit CNN, citează Digi24.

„Chiar și în timp ce Rusia se mobiliza în mod clar pentru a invada Ucraina, președintele Xi și președintele Putin au declarat că prietenia dintre țările lor era, citez, „fără limite””, a declarat Blinken într-un discurs despre politica administrației Biden față de China la Universitatea George Washington.

El a subliniat că SUA nu caută un conflict sau un nou Război Rece cu China.

„Sarcina noastră este de a dovedi încă o dată, că democrația poate face față provocărilor urgente, poate crea oportunități, poate promova demnitatea umană, că viitorul aparține celor care cred în libertate și că toate țările vor fi libere să își traseze propriile căi fără constrângere”, a spus Blinken. „Nu căutăm un conflict sau un nou Război Rece. Dimpotrivă, suntem hotărâți să le evităm pe amândouă.”

UPDATE 19:37. Pe teritoriul regiunilor Belgorod și Voronej din Rusia, rușii continuă să pregătească rezerve și să completeze proviziile pentru a relua în continuare ofensiva, a anunțat Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit informațiilor operaționale de la ora 18:00 cu privire la invazia rusă.

În direcțiile Volînia și Polesia, pe teritoriul regiunii Brest din Belarus, continuă exercițiile tactice ale unităților forțelor de operațiuni speciale, forțelor aeriene și trupelor de apărare aeriană ale forțelor armate ale Belarusului.

„În direcția Siversk, inamicul continuă măsurile de echipare a pozițiilor din zonele de frontieră ale regiunii Breansk. Potrivit informațiilor disponibile, pentru a consolida protecția unei secțiuni a graniței ruso-ucrainene în această direcție, inamicul atrage unități de trupe aeropurtate ale forțelor armate ale Federației Ruse”, relatează Statul Major.

În direcțiile Harkiv și Slaviansk, inamicul își concentrează principalele eforturi pe menținerea pozițiilor ocupate și oprirea înaintării trupelor ucrainene, dar și bombardarea continuă a pozițiilor ucrainene.

UPDATE 18:40. Rusia se aşteaptă ca Ucraina să conştientizeze „situaţia reală” care se creează în prezent pe teren şi, prin urmare, să accepte cererile Moscovei de a negocia o încetare a focului, a declarat joi Kremlinul, citat de EFE şi Interfax.

„Moscova aşteaptă de la Kiev să-i accepte cererile şi să conştientizeze situaţia reală, cea care există de facto astăzi”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică.

UPDATE 17:35. Volodimir Konstantinov, purtătorul de cuvânt al așa-zisului Consiliul de Stat al Crimeei, numit de ocupanți, a sugerat excluderea limbii engleze din programul școlar și înlocuirea acesteia cu studierea „propriei limbi”, scrie Hromadkse.

„Limbile sunt o problemă controversată pentru mine, foarte controversată: de ce ar trebui să urmăm orbește calea englezei? De ce să înveți, dacă ar trebui să mergi niciodată la Londra?” – a spus reprezentantul puterii ocupante a Crimeei.

UPDATE 17:00. Potrivit unor noi informații, în urma bombardamentelor efectuate de trupele ruse la Harkiv, șapte civili au fost uciși, 17 au fost răniți, inclusiv un copil de 9 ani, a anunțat șeful administrației regionale Harkiv, Oleg Sinegubov.

UPDATE 16:40. Forțele de ocupație ruse au atacat din nou asupra Harkovului. Potrivit informațiilor preliminare, 4 persoane au murit și 7 au fost rănite. Acest lucru a fost anunțat de șeful OVA din Harkov, Oleg Sinegubov.

El a cerut locuitorilor din Harkiv să rămână ascunși. O alarmă aeriană a fost declanșată în oraș la 14:43, iar în regiune la 15:29.UPDATE 15:55. Rusia intenționează să cuprindă întreaga Ucraina, capitala Kiev fiind principala sa țintă, potrivit primarului orașului Vitali Kliciko.

Este clar că Rusia nu efectuează o „operațiune specială”, ci mai degrabă un „genocid” în Ucraina, a spus Kliciko în cadrul unei discuții la Forumul Economic Mondial de la Davos, joi.

El a avertizat că Ucraina nu își apără doar propria suveranitate, ci și pe cea a tuturor națiunilor care au aceleași opinii.

„Noi apărăm nu doar familiile noastre, vă apărăm pe toți”, a spus Kliciko.

„Apărăm pentru că avem aceleași valori”. Războiul este un pericol pentru Europa și pentru întreaga lume, a spus Kliciko.


UPDATE 15:30. Între ţările membre NATO ar exista o „înţelegere tacită” de a nu furniza tancuri moderne de fabricaţie occidentală Ucrainei, pentru a evita ca Rusia să considere aceasta drept o „provocare” sau o intervenţie activă într-un război care se duce în afara alianței nord-atlantice, a transmis postul public de televiziune german ARD.

Ţările membre NATO au convenit într-o manieră informală să nu furnizeze anumite tipuri de armament Ucrainei, pentru a reduce pe cât posibil riscul unei confruntări între blocul nord-atlantic şi Moscova, au confirmat miercuri seara surse din cadrul Alianţei Nord-Atlantice pentru DPA, potrivit Agerpres.


UPDATE 15:00 Prim-ministra Finlandei Sanna Marin efectuează o vizită la Kiev, unde a avut o întrevedere cu președintele Ucrainei.

Pentru noi, asistența militară a Finlandei este foarte valoroasă. Armele, politica de sancțiuni și unitatea partenerilor noștri în problema aderării Ucrainei la UE sunt cele care pot asigura forța în apărarea pământului nostru. Mulțumim prim-ministrului Finlandei Sanna Marin pentru vizita si sprijinul dedicat!”, a scris Zelenskiy pe Facebook.UPDATE 14:40. Doi presupuși luptători ai Grupului Wagner din Belarus au fost acuzați de uciderea civililor lângă Kiev, ei fiind astfel primii mercenari internaționali care sunt acuzați de crime de război în Ucraina, transmite The Guardian.

Procurorii ucraineni au publicat marți numele și fotografiile a opt bărbați care sunt căutați pentru presupuse crime de război – inclusiv crimă și tortură – în satul Motîjîn. Câțiva ar fi luptat în Siria.

Procurorii spun că cinci dintre ei sunt soldați ruși, unul este un mercenar rus de la Grupul Wagner iar ceilalți doi sunt mercenari beloruși.


UPDATE 14:20. Zelenskiy: Nu avem de ales decât să luptăm. Și să câștigăm. Eliberează-ne pământul și poporul. Pentru că invadatorii vor să ne ia mai mult decât ceva. Și asta e tot ce avem. Inclusiv dreptul la viață al ucrainenilor”.
UPDATE 14:00. Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat că Europa și comunitatea internațională se află într-un moment critic și a spus că lumea s-a schimbat de când a început războiul din Ucraina, scrie CNN.

„Lumea se află într-un punct de cotitură”, a spus Scholz în timpul unui discurs special la Forumul Economic Mondial de la Davos, adăugând că nu numai Ucraina este în pericol, ci și „sistemul de cooperare internațională care a fost creat după două războaie mondiale”.

Războiul a fost un „trăsnet”, dar perspectiva ca Rusia „să cucerească Ucraina pare mai puțin probabilă decât la începutul” invaziei, a spus Scholz, invocând rezistența acerbă a trupelor ucrainene și ajutorul comunității internaționale.

Moscova a eșuat până acum în obiectivele sale militare, dar a reușit să unească comunitatea internațională și să înainteze rapid planul Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană, a adăugat el.

„Nu-l putem lăsa pe Putin să câștige acest război și cred cu tărie că nu îl va câștiga”, a spus Scholz.


UPDATE 13:25. Trupele ruse au atacat miercuri peste 40 de orașe din estul regiunilor Donețk și Luhansk.

„Ca urmare a bombardamentelor inamice, 6 persoane au fost ucise și 12 au fost rănite”.

Totodată, au fost distruse sau avariat 52 de clădiri și alte facilități civile, precum și linii de cale ferată și clădiri agricole.


UPDATE 12:50. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat joi că reporterii din țările occidentale vor fi expulzați din Rusia dacă YouTube va bloca accesul la conferințele sale de presă, relatează agenția de presă TASS.


UPDATE 12:30. Autoritățile ucrainene condamnă decretul semnat de Putin prin care permite obținerea cetățeniei ruse de către locuitorii din regiunile Herson și Zaporojie din Ucraina ocupate de ruși prin procedură simplificată.

„Pașaportizarea ilegală în regiunile Herson și Zaporojie, precum și în Crimeea și părțile ocupate temporar din regiunile Donețk și Luhansk, reprezintă o încălcare gravă a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, a normelor și principiilor dreptului internațional umanitar și a obligațiilor Rusiei ca o putere ocupantă în conformitate cu articolul 45 din Convenția de la Haga din 1907 și cu articolul 47 din Convenția din 1949 pentru protecția persoanelor civile în timp de război”, a spus ministerul într-un comunicat.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat la 25 mai, un Decret prin care permite obținerea cetățeniei ruse de către locuitorii din regiunile Herson și Zaporojie din Ucraina ocupate de ruși prin procedură simplificată, iar potrivit BBC, anterior, „noile autorități de acolo” și-au anunțat intenția de a se alipi Rusiei.


UPDATE 12:05. Uniunea Europeană, Statele Unite și Regatul Unit au anunțat miercuri crearea Grupului consultativ privind crimele de atrocitate (ACA), un mecanism menit să sprijine eforturile Procuraturii Generale a Ucrainei de documentare a crimelor de război şi a altor atrocităţi comise în Ucraina de către armata rusă și o inițiativă care se adaugă eforturilor de a trage Rusia la răspundere pentru faptele sale în războiul pe care occidentalii îl califică ca fiind ilegal și nejustificat, scrie Calea Europeană.


UPDATE 11:45. Departamentul de Stat al SUA a condamnat procedura simplificată de obținere a cetățeniei ruse pentru rezidenții din regiunile Herson și Zaporojie. Ei consideră acțiunea drept „un pas slab deghizat pentru a cuceri ucrainenii”. Delegația UE în Ucraina a condamnat la fel acțiunea. Șeful misiunii, Matti Maasikas, a spus că nimeni nu a recunoscut vreodată legitimitatea unor astfel de acțiuni, potrivit Hromadske.


UPDATE 11.30. Pierderile estimate ale ocupanților ruși în dimineața zilei de 26 mai:

 • personal - 29 600 (+150)
 • tancuri - 1.315 (+10);
 • vehicule blindate de luptă - 3.235 (+22);
 • sisteme de artilerie - 617 (+11);
 • lansatoare de grenade propulsate de rachete - 201;
 • echipamente de apărare aeriană - 93;
 • aeronave - 206;
 • elicoptere - 170;
 • echipamente auto și autocisterne - 2.225 (+8);
 • nave, bărci - 13;
 • drone de nivel operațional și tactic - 502 (+11);
 • echipament special - 47 (+3);
 • rachete de croazieră - 114 (+2).

UPDATE 11:00. Cel puțin 240 de copii au fost uciși și alți 436 au fost răniți în timpul războiului din Ucraina


UPDATE 10:40. Institutul American pentru Studiul Războiului prezice că trupele ruse ar putea începe o luptă la sol pentru Severodonețk, în regiunea Luhansk, în zilele următoare. Potrivit analiștilor, rușii au făcut ca o prioritate să se deplaseze la est și la vest de Popasna pentru a tăia liniile terestre ale Ucrainei la sud-vest de Severodonețk și a finaliza încercuirea regiunii Luhansk.


UPDATE 10:20. În această dimineață, guvernatorul regiunii Serghei Haidai a spus că cel puțin 27 de clădiri rezidențiale au fost avariate sau distruse, în urma bombardamentelor din data de 25 mai

Ocupanții încearcă să pună un punct de sprijin în regiunea Severodonețk, a mai spus Haidai.UPDATE 10:00. Rusia nu a reușit să folosească eficient forțele sale aeriene de elită în războiul împotriva Ucrainei. Incapacitatea de a anticipa rezistența ucrainenilor și încrederea în sine a comandanților ruși au dus la pierderi semnificative în rândul parașutistilor, se arată în raportul de dimineață al Ministerului Apărării britanic.

Potrivit informațiilor, Forțele aeriene ale rușilor au suferit mai multe eșecuri tactice notabile de la începutul invaziei. Aceasta se referă la:

- încercările de a ataca Kievul prin aerodromul din Hostomel în martie;

- Înaintarea pe direcția Izium s-a oprit din aprilie;

- recenta traversare eșuată și costisitoare a râului Severskii Donețk.

Doctrina rusă prevede că forțele aeriene să fie implicate în unele dintre cele mai complexe operațiuni. Aceste forțe includ aproximativ 45.000 de soldați profesioniști pe contract, au statut de elită și primesc beneficii suplimentare.

Serviciile de informații britanice susțin că parașutiștii de elită ruși din Ucraina au fost folosiți în misiuni care sunt mai potrivite pentru vehiculele blindate grele. Prin urmare, unitățile de elită au suferit pierderi semnificative. „Cifrele ambigue ar putea indica o gestionare greșită strategică a acestui potențial (parașutiști de elită – n.red.) și incapacitatea Rusiei de a obține un avantaj în aer”, se arată în comunicat.


UPDATE 09:45. Autoritățile autoproclamate din Mariupol au anunțat prelungirea anului școlar până la 1 septembrie. Adică fără vacanță, anunță consilierul primarului Mariupol, Petro Andriușcenko.

„Scopul principal este de-ucrainizarea și pregătirea pentru anul școlar conform programului rusesc. Copiilor li se va preda toată vara limba și literatura rusă, istoria rusă și matematica în limba rusă.

Potrivit acestuia, rușii plănuiesc să deschidă 9 școli, dar până acum au găsit doar 53 de profesori care au acceptat să lucreze, adică 6 profesori la o școală.
UPDATE 09:20. Institutul pentru Studiul Războiului remarcă, în ultima sa evaluare, o schimbare majoră de poziție a blogger-ilor militari ruși care erau până acum vehement pro-Kremlin. ISW spune și că armata de invazie rămâne fără armament de precizie și sugerează că acordarea de pașapoarte rusești în zonele ocupate poate ascunde o viitoare mobilizare forțată.

Fostul ofițer al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei Igor Girkin (ce are 360.000 de urmăritori) a retransmis o critică făcută de către un blogger militar mai puțin cunoscut, care a arătat un videoclip în care un batalion din Donețk făcea apel la șeful DNR, Denis Pușilin, cu privire la maltratarea forțelor mobilizate în forță.

Girkin a acuzat conducerea rusă, nu pe Pușilin, că a început invazia cu rezerve insuficiente și forțe mobilizate în forță nepregătite. Acesta a adăugat că Rusia nu a furnizat soldaților din republicile sale proxy arme noi, în ciuda faptului că a susținut că forțele ucrainene s-au pregătit să atace zonele ocupate din Donbas timp de un an înainte de invazia rusă.

De asemenea, blogger-ul a spus că Kremlinul nu a reușit să mobilizeze și să pregătească în mod adecvat următorul lot de rezerve, în timp ce forțele ucrainene își pregătesc cu succes trupele pentru contraofensive. Girkin a criticat, de asemenea, Kremlinul pentru că nu a plătit batalionul DNR timp de trei luni.

„Dragi locuitori ai Republicii Populare Donețk. Suntem militarii Regimentului 107 de infanterie, batalionul 4, companiile 3, 2 și 4 - 204 oameni. Noi refuzăm să mergem într-un măcel în RPL (Republica Populară Luhansk) - o republică complet diferită!”, își încep aceștia mesajul.

Aceștia mai spun că au fost victimele mai multor „activități ilegale”, enumerând că au fost mobilizați în mod ilegal, nu au avut parte de o examinare medicală în timpul procesului de mobilizare, au fost înșelați în mod repetat și că s-a încercat transferarea lor în secret pe teritoriul RPL.UPDATE 08:55. Situația din regiunea Luhansk:

Președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy a subliniat că situația din Donbas este extrem de dificilă: de fapt, rușii au aruncat în ofensivă toate forțele rămase. Ei atacă Liman, Popasna, Severodonețk și Slaviansk.

Șeful Administrației Regionale de Stat Luhansk, Serghei Haidai, a declarat că rușii au recrutat 25 de grupuri tactice de batalion (500 de unități militare fiecare) și o mulțime de echipamente.

Potrivit acestuia, situația din regiune este acum cea mai dificilă decât în toți 8 ani de război - rușii lansează o ofensivă în toate direcțiile simultan.


UPDATE 08:20. Șeful Administrației Regionale de Stat Luhansk, Serghei Haidai, a anunțat că trei persoane au fost ucise în urma unui atac prelungit asupra orașului Lîsîceansk.

„Inamicul a încercat să ne asalteze apărările de lângă Ustînivka și, în același timp, a bombardat acest sat și orașul din apropiere Lîsîceansk cu artilerie. Drept urmare, doi oameni au murit în Ustînivka și unul în Lîsîceansk. Un obuz a lovit un centru de ajutor umanitar, un automobil pentru voluntaricare livra alimente în regiunea Luhansk a fost avariată”, a scris Haidai pe Telegram.


UPDATE 07:17. Principalele evenimente din noaptea de 26 mai:

 • Nu departe de Insula Șerpilor, a fost găsită una dintre micile bărci blindate de artilerie ale marinei ucrainene, pe care ocupanții au capturat-o în Berdeansk, la începutul invaziei, scrie Hromadske.

OK Pivden consideră că este „foarte posibil” ca rușii să încerce să folosească această barcă – eventual sub pavilion ucrainean – pentru provocări prin bombardarea navelor civile străine sau zonelor de coastă atât ale Ucrainei, cât și ale altor țări din regiunea Mării Negre.

 • În seara zilei de 25 mai, trei persoane au fost împușcate în cartierul Kholodnohirskyi din Harkiv. Polițiștii au primit informații că o persoană necunoscută trăgea dintr-o mitralieră - acesta a fost deja reținut.
 • Forțele de ocupație ruse se pregătesc activ pentru operațiuni ofensive în direcția Zaporojie. Un eșalon de tancuri învechite a ajuns la Melitopol, iar 30 de unități de echipamente rusești au intrat în satul Kirilivka.

UPDATE 07:10. Principalele evenimente din 25 mai, expuse de Institutul pentru Studiul Războiului:

 • Forțele ruse au acordat prioritate avansurilor la est și vest de Popasna pentru a tăia liniile de comunicație terestre ucrainene (GLOC) la sud-vest de Severodonețk și pentru a finaliza eforturile de încercuire în regiunea Luhansk.
 • Forțele ruse au intrat probabil în Liman și ar putea folosi acest punct de sprijin pentru a coordona cu avansurile la sud-est de Izium pentru a lansa o ofensivă asupra Siversk.
 • Forțele ruse pot începe bătălia de la Severodonețk înainte de a întrerupe complet GLOC-urile ucrainene la sud-vest și nord-vest de Severodonețk.
 • Forțele ruse au lovit orașul Zaporojie în încercarea de a perturba un centru logistic cheie pentru forțele ucrainene care operează în est.

REPLICA MEDIA transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai și 25 mai.


IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media