Consilierul președintelui Ucrainei, Mihail Podolyak: „Regiunea transnistreană e un factor destabilizator pentru Republica Moldova şi Ucraina”

17 mai 2022, 22:08 Politică 1148
Mihail Podoleak, consilierul președintelui Vladimir Zelenski.  Sursa: www.unian.net

Regiunea transnistreană e un factor destabilizator, atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru Ucraina, a declarat pentru Moldova 1 consilierul preşedintelui ucrainean, Mihail Podoleak. Potrivit oficialului ucrainean, Kievul ia în calcul anumite sancţiuni şi restricţii privind regiunea secesionistă din stânga Nistrului.

„Consider că în lista sancţiunilor trebuie incluşi cât mai mulţi subiecţi care activează pe teritoriul Transnistriei. În general, Transnistria în forma în care există azi, este într-adevăr un factor destabilizator nu doar pentru Moldova, în sensul că nu-i permite ţării să se dezvolte eficient, prezenţa oricăror offshore-uri tenebre şi criminale frânează creşterea economică. Este şi un nucleu de destabilizare şi de tensionare a Ucrainei.

Fără îndoială, pe măsură ce conflictul va escalada, vor fi unele decizii privind Transnistria”, a declarat consilierul prezidenţial al Ucrainei, Mihail Podoleak, transmite Moldova 1.

De menționat că anterior, consilierului prezidenţial ucrainean, Alexei Arestovici, fiind întrebat despre situaţia din stânga Nistrului, a declarat că R. Moldova „poate avea mari neplăceri”, iar cea mai bună soluție pentru R. Moldova, în acest context, este să ceară ajutorul Ucrainei și României.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media