Acord de grant din partea Japoniei. Vor fi cumpărate nouă autospeciale și 10 autoscări pentru dotarea IGSU

22 iunie 2022, 16:16 Societate 89
Pompieri.  Sursa: IGSU

Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză de Cooperare Internațională, pentru proiectul privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor.

Acordul de grant prevede achiziționarea a 9 autospeciale și 10 autoscări de intervenție la incendii și descarcerare, de care va beneficia Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. De asemenea, conform proiectului, pompierii și salvatorii vor fi instruiți să utilizeze echipamentele.

„Dotarea cu echipamente va contribui esențial la creșterea securității și siguranței populației, va duce la reducerea timpului de răspuns în situații excepționale, precum și va contribui la sporirea performanțelor de intervenție în situațiile de urgență”, comunică MAI.

Proiectul de grant, propus pentru negocieri și aprobarea semnării, prezintă obiectul acordului, întocmit prin schimb de note între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei, semnat la 26 noiembrie 2021. Acesta are drept scop confirmarea deschiderii Guvernului Japoniei de a oferi Guvernului Republicii Moldova mijloace financiare nerambursabile, în valoare de 10.7 milioane euro.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media