A decedat Mino Raiola, unul dintre cei mai cunoscuți agenți sportivi din lume

30 aprilie 2022, 19:42 Sport 133
Mino Raiola.  Sursa: Eurosport
Mino Raiola s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani. Cu câteva zile în urmă, presa italiană a indus în eroare toate publicațiile din lume anunțând moartea sa, dezmințită ulterior, dar de această dată familia italianului a confirmat vestea tristă, transmite Eurosport.
Născut la Nocera, în Sudul Italiei, Mino Raiola a reușit să construiască din nimic un adevărat imperiu, devenind cel mai cunoscut impresar de fotbaliști din întreaga lume.

Departe de eleganța și grandoarea specifice meseriei sale, Raiola a întrecut orice limită cu scopul de a-și proteja fotbaliștii pe care îi reprezenta. Deși „a călcat pe cadavre” pentru a-și atinge scopurile, italianul a fost apreciat la extrem de majoritatea jucătorilor cărora le apăra interesele. Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Gianluigi Donnarumma sau Erling Haaland sunt doar câțiva fotbaliști de clasă care au urmat sfaturile agentului și au avut de câștigat, cel puțin din punct de vedere financiar.

Iubit de jucătorii cu care a lucrat, Mino Raiola a fost hulit de majoritatea cluburilor europene. Toți președinții se temeau în oarecare măsură de orice negociere cu el pentru că știau ce pretenții uriașe are de fiecare dată. Comisioanele imense pe care le solicita la fiecare transfer le-a dat mari bătăi de cap șefilor de cluburi, dar în mai toate cazurile celebrul agent a avut câștig de cauză.
Anatol
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media