Comisia Europeană și-a propus eliminarea treptată a importurilor de petrol rusesc până la sfârșitul anului

2 mai 2022, 15:08 UE 116
Ursula von der Leyen.  Sursa: European Union 2022-EP

Renunțarea la importurile de petrol rusesc, o ambiție a Comisiei Europene asumată după declanșarea războiului din Ucraina de către Federația Rusă, nu va rămâne doar „un plan pe hârtie”. Diplomații europeni susțin că Executivul European și-a propus eliminarea treptată a acestor importuri până la sfârșitul anului, relatează Politico, preluat de Calea Europeană.

Bruxelles-ul nu va propune o interdicție imediată și completă a importurilor de petrol rusesc în UE atunci când vor fi prezentate detaliile planului, așteptate în această săptămână.

În schimb, Comisia Europeană urmează să propună eliminarea treptată a importurilor de petrol rusesc până la sfârșitul anului, au declarat diplomații UE. Renunțarea treptată la petrolul rusesc este concepută pentru a se asigura că Germania, principala putere economică a blocului comunitar, va susține în continuare această măsură, dar și pentru a minimiza perturbările de pe piețele internaționale de petrol.

Diplomații au declarat că Executivul European va propune și anumite excepții sau măsuri tranzitorii pentru Ungaria și Slovacia, având în vedere cât de mult se bazează aceste două țări pe petrolul rusesc și dificultățile cu care se confruntă în găsirea unor surse alternative de aprovizionare.

Anterior, președintele Ucrainei Vladimir Zelenskiy a declarat că agresiunea Moscovei nu se va limita niciodată doar la Ucraina pentru că întreaga Europă este o țintă și a îndemnat Occidentul să impună un embargo complet asupra importurilor de energie din Rusia și să furnizeze Ucrainei mai multe arme. Declarațiile au fost făcute într-o nouă înregistrare video.


Diana
publicat de:
Diana Severin
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media