Un nou record mondial pentru David Popovici. A obținut aurul și la proba de 200 de metri

15 august 2022, 19:36 Sport 138
David Popovici.  Sursa: Profimedia Images
David Popovici continuă să scrie istorie la Campionatele Europene de la Roma. După ce a luat aurul la 100 metri liber, stabilind și un nou record mondial, fenomenalul tânăr de nici 18 ani a fost cel mai bun și la 200 liber, o probă la care este și campion mondial.
Dacă în semifinale de ieri David nu a forțat, în finala din această seară a dat tot ce a avut mai bun și a oprit cronometrul la 1:42:97 secunde. Popovici a condus cursa de la un capăt la altul și a întors primul la 50, 100 și 150 de metri, iar la final l-a devansat pe elvețianul Antonio Djakovic, ocupantul locului doi, cu peste două secunde, transmite Eurosport.

Timpul înregistrat de David Popovici reprezintă un nou record al competiției. Precedentul îi aparținea rusului Martin Malyutin (1:44:79 secunde), stabilit la Europenele de la Budapesta, în 1999. În același timp, Popovici a stabilit și un nou record mondial și european de juniori. Precedentul îi aparținea tot lui (1:43:21 secunde), stabilit la Mondialele de la Budapesta.

Așadar, David Popovici deține în acest moment titlurile mondiale și continentale la 100 și 200 metri liber, cele mai renumite probe din natație.

Pentru Popovici urmează o zi de pauză, după care va reveni în bazin pentru proba de 400 metri liber, una la care nu a excelat până acum, deci așteptările nu sunt foarte mare. Totuși, având în vedere ce a realizat în ultimile zile, nu ar fi exclus ca românul să obțină o medalie și în această probă mai lungă.

Amintim că, ieri, 14 august, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Românul a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,86 secunde
Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media