LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179. Autoritățile ruse au demarat o investigație pentru omor în cazul fiicei lui Aleksander Dughin / Rusia a pierdut aproximativ 45.200 de soldați în războiul împotriva Ucrainei

21 august 2022, 09:40 Ucraina 282
Război în Ucraina.  Sursa: Replica Media

Ucraina se află în cea de-a 176-a zi de rezistență în fața armatei rusești, urmare a invaziei Rusiei pe teritoriul ucrainean pe data de 24 februarie.

Fiica unui important aliat al lui Vladimir Putin, Aleksandr Dughin, a decedat după ce mașina în care se afla a explodat în mers, sâmbătă seara, la Moscova, potrivit BBC. Șeful mișcării sociale Russky Gorizont (Orizont rus), apropiat al familiei, a declarat pentru agenția rusă TASS că a fost un atac și că Aleksander Dughin era de fapt ținta sau poate chiar amândoi.

Totodată, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a avertizat că Rusia ar putea încerca să facă ceva „deosebit de josnic și crud” săptămâna viitoare, când Ucraina va sărbători Ziua Independenței.

Ucrainenii nu trebuie să permită Moscovei să „răspândească deznădejdea și frica” înaintea evenimentelor din 24 august, care au loc, de asemenea, fix la șase luni de când Rusia a început invazia pe scară largă a Ucrainei, a declarat Zelenskiy.

Între timp, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, consideră ideea interzicerii tuturor ruşilor să intre în ţările UE o manifestare a politicii naziste.

UPDATE 17.38. Scholz l-a acuzat pe Putin că a lansat un atac asupra Ucrainei din motive „complet absurde”.

Înainte de invazia rusă a Ucrainei, cancelarul german Olaf Scholz l-a asigurat pe președintele rus Vladimir Putin că Ucraina nu va putea deveni membră a NATO „în următorii 30 de ani”, scrie Unian.

Acest lucru este precizat în materialul publicat de publicația germană Welt.

Este remarcat faptul că cancelarul Scholz l-a acuzat pe Putin că a lansat un atac asupra Ucrainei din motive „complet absurde”.

„NATO nu a reprezentat niciodată o amenințare pentru Rusia”, a spus el, respingând acuzațiile potrivit cărora țărilor NATO nu le păsa de interesele de securitate ale Rusiei înainte de războiul din Ucraina.

„Acesta este un război pe care Putin, Rusia, l-a început și, în mod clar, cu intenția de a cuceri o țară vecină – cred că acesta a fost scopul inițial”, a spus Scholz.

„Putin chiar a avut ideea să treacă cu un creion prin peisajul european și apoi să spună: „Acesta este al meu și acesta este al tău””, a spus cancelarul.

„Nu funcționează așa”, a adăugat Scholz.

Scholz a spus că nu va opri dialogul cu Putin. Regula aici este că „trebuie să fii clar și să nu te lași intimidat”.


UPDATE 17.15. Comandamentul Operațional „Sud” a raportat că Rusia s-ar putea pregăti să lanseze rachete în orașele ucrainene pe 24 august, de Ziua Independenței în Ucraina.

Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al comandamentului, a declarat că Rusia are cinci port-rachete de croazieră în Marea Neagră, inclusiv un submarin.


UPDATE 16:35. Ministerul rus al Apărării a declarat că a distrus un depozit de muniție care conținea rachete fabricate în SUA și alte sisteme antiaeriene fabricate din Occident în regiunea Odesa a Ucrainei, potrivit unui raport al Reuters.

Ministerul a mai spus că a distrus două obuziere M777 în poziții de luptă în regiunea Herson și un depozit de combustibil din regiunea Zaporojie despre care a spus că depozitează peste 100 de tone de motorină.

Un purtător de cuvânt al administrației regionale din Odesa a declarat că două rachete au fost doborâte peste mare și trei au lovit ținte agricole.


UPDATE 16:01. Ieri, 20 august, trupele de ocupație ruse au bombardat din nou teritoriile de frontieră ale Ucrainei - au folosit artilerie cu rachete și țevi, mortare, precum și arme de calibru mare.

Comunitățile Buryn, Khotyn și Bilopol din regiunea Sumy, Novgorod-Siversk, comunitățile Semenivsk din regiunea Cernihiv, comunitatea Zolociv din regiunea Harkov au intrat sub focul inamicului. Pe teritoriul comunității Zolochiv, ocupanții din așezarea rusă Bezymeno au lovit cu sistemele de foc cu rachete „Grad”.


UPDATE 15:15. Autoritățile ruse cer o investigație pentru omor în cazul fiicei lui Aleksander Dughin, considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Persoane necunoscute au amplasat un dispozitiv exploziv pe mașina în care a fost ucisă Daria Dugina la festivalul „Tradiția” din apropierea Moscovei, susțin anchetatorii ruși, citați de TASS și Hotnews.

Reprezentanții forțelor de ordine spun că mașina care a explodat și în care a fost ucisă Daria Dughina se afla în parcare, unde oricine putea amplasa un dispozitiv explozibil.

„Au fost mulți invitați la festival, oamenii au parcat mașini în stânga și în dreapta pe autostrada Zvenigorodskoye, unde se află domeniul Zaharovo. Exista și o parcare, care era practic ocupată în întregime de mașini. Tot acolo a fost parcat și jeep-ul cu care Daria Dugina a plecat de la eveniment. Nu a existat niciun control la intrarea în parcare, astfel că explozibilii puteau fi plasați oriunde și la oricine, ceea ce s-a și făcut”, a declarat un anchetator pentru agenția rusă de presă TASS.


UPDATE 14:49. Ministerul rus al Apărării a anunţat duminică că rachete Kalibr au distrus un depozit de muniţie în regiunea ucraineană Odesa care conţinea rachete pentru sistemul american HIMARS şi alte sisteme antiaeriene de fabricaţie occidentală, transmite Reuters, conform Agerpres.

Ministerul rus a mai susţinut că forţele Moscovei au distrus două tancuri M777 Howitzer în poziţii de luptă în regiunea ucraineană Herson şi un depozit de combustibil în regiunea Zaporojie unde erau depozitate peste 100 de tone de motorină.

Reuters precizează că nu a putut verifica relatările de pe câmpul de luptă.


UPDATE 14:10. Ucraina nu este implicată în explozia mașinii în care se afla Daria Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin - considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin. Declarația aparține consilierului prezidențial Mihailo Podoliak.

„Ucraina cu siguranță nu are nimic de-a face cu bombardamentul de ieri, pentru că nu suntem un stat criminal precum Federația Rusă și, cu atât mai mult, nu suntem un stat terorist”, a declarat Podoliak.

Podoliak a apreciat în schimb că Rusia a început „să se dezintegreze intern” şi că mai multe grupuri politice încep să se confrunte într-o luptă pentru putere, scrie Hromadske.


UPDATE 13:29. Oleksandr Usyk a fost câștigătorul arbitrilor în rematch-ul cu Anthony Joshua, care s-a disputat în Arabia Saudită. Ucraineanul s-a impus după cele 12 runde disputate.

Anthony Joshua nu a reușit să își ia revanșa în fața lui Oleksandr Usyk, ucraineanul care a părăsit frontul de război pentru a-și reprezenta țara în ring. 115-113 Anthony Joshua, 115-113 Oleksandr Usyk și în final 116-112 pentru Oleksandr Usyk au fost scorurile arbitrilor, scrie Sport.ro.


UPDATE 12:40. Oleksandr Nakonechny, șeful departamentului regional al Serviciului de Securitate al Ucrainei, a fost găsit mort în regiunea Kirovohrad.

Acest lucru a fost raportat de purtătorul de cuvânt al administrației regionale, Yuliya Tkach, într-un comentariu pentru Suspilne.

Potrivit acesteia, SBU și Biroul de Stat de Investigații studiază în prezent împrejurările morții. „Odată ce informațiile sunt colectate și analizate pe deplin, vom informa publicul”, a spus ea.


UPDATE 12:02 De la începutul invaziei pe scară largă din 24 februarie și până în dimineața zilei de 21 august, Rusia a pierdut aproximativ 45.200 de soldați în războiul împotriva Ucrainei, dintre care 300 în ultimele 24 de ore, sunt ultimele date prezentate de Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pierderi estimate ale ocupanților ruși până astăzi:

 • tancuri - 1.912 (+5);
 • vehicule blindate de luptă - 4.224 (+12);
 • sisteme de artilerie - 1028 (+12);
 • lansatoare de grenade propulsate de rachete - 266;
 • echipamente de apărare aeriană - 141;
 • aeronave - 234;
 • elicoptere - 197 ;
 • echipamente auto și autocisterne - 3.143 (+6);
 • nave, bărci - 15;
 • drone de nivel operațional și tactic - 806 (+3);
 • echipamente speciale - 99 (+2)
 • rachete de croazieră - 190 (+2).

Ucraina nu dezvăluie informații despre pierderile în rândul armatei sale. Cu toate acestea, președintele Vladimir Zelenskiy a declarat că aproximativ 60-100 de militari ucraineni mor pe câmpul de luptă în fiecare zi, iar alți 500 sunt răniți.


UPDATE 11:15. Oficialii ruși din Crimeea iau probabil în considerare consolidarea securității în peninsulă în urma atacurilor asupra infrastructurii militare rusești, iar astfel de măsuri ar putea îndepărta forțele de securitate rusești de la liniile de front.

Totodată, atacurile care s-au intensificat în Crimeea în ultima perioadă ar putea forța Rusia să își retragă o parte din forțele din prima linie pentru a proteja peninsula anexată în 2014, arată ultimele date ale Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

În studiu mai este menționat că forțele ruse nu au reușit să avanseze după mai multe atacuri la nord-vest de orașul Herson și la est de orașul Nikolaev. Forțele ucrainene au continuat să lovească depozitele și pozițiile rusești de muniție în regiunile Herson și Zaporojie.


UPDATE 10:20. În Ucraina, în timpul invaziei pe scară largă a Rusiei (din 24 februarie până în dimineața zilei de 21 august), cel puțin 363 de copii au murit, iar peste 721 au fost răniți. Cu toate acestea, aceste date nu sunt încă definitive.

Majoritatea copiilor au fost afectați în regiunile Donețk (387), Harkov (202), Kiev (116), Cernihiv (68), Lugansk (61), Mykolaiv (64), Herson (55) și Zaporizhia (41).

2.328 de instituții de învățământ au fost avariate din cauza bombardamentelor din partea forțelor armate ale Federației Ruse. Dintre acestea, 289 au fost complet distruse.UPDATE 09:36. Ministerul Afacerilor Externe al Austriei s-a declarat revoltat de „declarațiile” reprezentantului Rusiei la Viena, Mykhailo Ulianov, și l-a convocat.

Cu o zi înainte, el a făcut apel la rețelele de socializare „să nu cruțe ucrainenii”. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a condamnat declarația lui Ulianov și a cerut Austriei să-l expulze.


UPDATE 09:22. Pe 20 august, rușii au încercat de trei ori operațiuni de asalt de la Oleksandrivka în direcția Tavriyskyi, dar nu au avut succes.

În același timp, armata ucraineană a distrus într-o zi 75 de ocupanți, 9 unități de echipamente și două depozite în sud și a lovit și postul de comandă al rușilor.


UPDATE 09:15. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a avertizat că Rusia ar putea încerca să facă ceva „deosebit de josnic și crud” săptămâna viitoare, când Ucraina va sărbători Ziua Independenței.

Ucrainenii nu trebuie să permită Moscovei să „răspândească deznădejdea și frica” înaintea evenimentelor din 24 august, care au loc, de asemenea, fix la șase luni de când Rusia a început invazia pe scară largă a Ucrainei, a declarat Zelenskiy.

„Trebuie să fim conștienți de asta... Acesta este inamicul nostru. Dar în orice altă săptămână din aceste șase luni, Rusia a făcut același lucru tot timpul - dezgustător și crud. Trebuie să fim cu toții suficient de puternici pentru a rezista oricăror provocări inamice – atât cât este nevoie pentru a-i face pe ocupanți să răspundă pentru toate loviturile și teroarea lor”, a subliniat președintele.
UPDATE 09:00. Fiica unui important aliat al lui Vladimir Putin, Aleksandr Dughin, a decedat după ce mașina în care se afla a explodat în mers, sâmbătă seara, la Moscova, potrivit BBC. Potrivit presei de stat, Daria Dughina a murit după ce mașina ei a explodat în flăcări în timp ce conducea acasă. Se crede că tatăl ei, filozoful rus Alexander Dugin, cunoscut drept „creierul lui Putin”, ar fi putut fi ținta intenționată a atacului.

Dughin este un ideolog ultra-naționalist proeminent despre care se crede că este apropiat președintelui rus. PCei doi trebuiau să se întoarcă de la un eveniment sâmbătă seara în aceeași mașină, înainte ca Dughin să ia decizia de a călători separat de fiica sa în ultimul moment.

În ciuda faptului că nu deține o funcție oficială în guvern, Dughin este un aliat apropiat al președintelui rus și a fost chiar numit „Rasputinul lui Putin”.

Fiica filozofului, Daria Dugina, a fost o jurnalistă proeminentă care a susținut vocal invadarea Ucrainei.

La începutul acestui an, ea a fost sancționată de autoritățile din SUA și Marea Britanie, care au acuzat-o pe tânăra de 30 de ani că a contribuit la „dezinformarea” online în legătură cu invazia Rusiei.

Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august și 20 august.

IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media