Doi soldați au dezertat de la poligonul de la Bulboaca, acum o săptămână. Ce spune ministerul Apărării

28 ianuarie 2022, 14:32 Societate 321
Antrenamente militare .  Sursa: captură video/Brigada Infanterie Motorizată "Ștefan cel Mare"

Doi militari în termen de la Brigada Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” sunt de negăsit, după ce au dezertat din unitatea militară. Informația a fost confirmată pentru Replica Media de către ofițera de presă a Ministerului Apărării, Ala Diaconu, care a precizat că pe acest caz a fost demarată o anchetă de serviciu.

Doi soldați în termen din cadrul Brigăzii 2 „Ștefan cel Mare” au părăsit samavolnic unitatea. Imediat conducerea unității acțiunile necesare de căutare. Aceștia încă nu au fost găsiți. Pe cazul dat a fost demarată o cercetare de serviciu. Motivele plecării samavolnice a soldaților din unitate se cercetează”, ne-a comunicat Ala Diaconu, fără să ofere mai multe detalii despre caz.

Însă, potrivit Deschide.md, care citează surse din domeniul militar, aceștia ar fi dezertat acum o săptămână, în timp ce se aflau la aplicații militare pe poligonul de la Bulboaca, din Anenii Noi.

Din aceeași Brigadă fac parte și cei doi suspecți de omorul tânărului de 21 de ani, găsit fără suflare în parcul Valea Trandafirilor din capitală, pe data de 2 ianuarie 2022.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media