Hagrid nu mai este. Actorul Robbie Coltrane, cunoscut pentru rolul său din Harry Potter, a murit la 72 de ani

14 octombrie 2022, 21:08 Film 590
Hagrid, rolul care l-a consacrat pe Robbie Coltrane.  Sursa: captură video

Actorul de origine scoțiană Robbie Coltrane, care l-a interpretat pe Rubeus Hagrid în filmele Harry Potter, a murit la vârsta de 72 de ani, a informat vineri AP Media, citându-l pe agentul său, relatează Reuters, citat de Hotnews.ro.

Robbie Coltrane împarte Premiul Guinness Book of Records pentru câștigarea a trei premii Bafta consecutive pentru cel mai bun actor pentru interpretarea lui Fitz din serialul TV Cracker în 1994, 1995 și 1996 cu actorul Michael Gambon, cunoscut pentru rolul profesorului Albus Dumbledore în Harry Potter.

„Probabil că va fi amintit cel mai bine în deceniile următoare ca Hagrid în filmele Harry Potter, un rol care a adus bucurie copiilor și adulților deopotrivă din întreaga lume, provocând un flux de scrisori ale fanilor în fiecare săptămână timp de peste 20 de ani”, a spus agentul actorului.

Născut Anthony Robert McMillan în Rutherglen, Coltrane a fost educat la Glenalmond College, un internat independent a cărui pedeapsă corporală a descris-o drept „violență legalizată”, înainte de a merge la Glasgow School of Art.

Acesta a făcut stand-up, luând pseudonimul Coltrane ca omagiu adus celebrului muzician de jazz John Coltrane, potrivit The Guardian, citat de Hotnews.ro.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media