Directorul „Moldovagaz”: Factura medie la gaz în luna octombrie este de 565 de lei

16 noiembrie 2022, 12:52 Economie 1683
Factură pentru gaze naturale.  Sursa: Moldovagaz

S.A. „Moldovagaz” a împărțit consumatorilor peste 622 de mii de facturi pentru consumul de gaz natural în luna octombrie a anului curent, spune președintele Consiliului de Administrație al companiei Moldovagaz, Vadim Ceban. El a precizat că factura medie pentru luna trecută este de 565 de lei.

Vadim Ceban a declarat că, în cazul detectării unor erori sau inexactități în acestea, inclusiv în datele aparatelor de contorizare, fiecare consumator poate solicita recalcularea sumei.

Consumatorii se pot adresa la centrul de contact al companiei situat la adresa municipiului Chișinău, strada Pușkin 64, sună la numărul de telefon 1 304 (1 305 pentru locuitorii capitalei), sau să trimită o cerere prin intermediul serviciului „Contul personal al consumatorului” de pe site-ul Moldovagaz.

Potrivit datelor „Moldovagaz”, volumul consumului de gaze naturale în luna octombrie curent a constituit 29,6 milioane de metri cubi, ceea ce este cu circa 57% mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului 2021.

Totodată, fața de luna septembrie 2022 acest indicator a crescut cu 2,2 milioane de metri cubi sau cu 8%.

În prezent, tariful pentru consumatorii finali stabilit de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică la 23 septembrie, care a intrat în vigoare la 1 octombrie, este de 29,26 lei (inclusiv TVA) pentru un metru cub, cu 6,27 lei mai scump decât tariful precedent.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media