FOTO/ Maia Sandu a participat, alături de 44 de lideri de stat din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene

6 octombrie 2022, 20:46 Politică 250
Inaugurarea Comunității Politice Europene (CPE), 6 octombrie, Praga.  Sursa: Maia Sandu/Facebook

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat joi, 6 octombrie, alături de liderii altor 43 de state și guverne din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene (CPE). Șefa statului anunță că a discutat cu liderii europeni despre situația energetică din Republica Moldova și a reiterat necesitatea acțiunilor hotărâte pentru menținerea păcii și consolidării securității în Europa.

„Particip astăzi, la Praga, alături de liderii altor 43 de state și guverne din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene (CPE). O inițiativă a președintelui francez Emmanuel Macron, Comunitatea Politică Europeană este o platformă de discuții și cooperare între țările de pe continentul european.

CPE nu este alternativă a procesului de euro-integrare. Ea va consolida dialogul politic dintre țările UE și cele din afara spațiului comunitar și va căuta soluții punctuale și rapide pentru provocările comune.

În comunicarea mea cu liderii europeni, am discutat și despre situația energetică din Republica Moldova. Am transmis încă o dată mesajul că statele europene trebuie să lucreze împreună pentru restabilirea ordinii internaționale bazate pe reguli. Avem nevoie de acțiuni hotărâte pentru restabilirea păcii în Europa, descurajarea oricăror încercări de destabilizare și consolidarea securității pe continent”, a transmis Maia Sandu, într-un mesaj publicat pe pagina sa oficială de Facebook.


Amintim că, acum o lună Uniunea Europeană (UE) a anunțat organizarea unui Summit la Praga, Cehia, pe 6 octombrie, pentru a crea Comunitate Politică Europeană, un organism dedicat promovării securității pe continent, iar potrivit The Guardian, vor fi invitați noua prim-ministră a Marii Britanii, Liz Truss, cât și Elveția și Norvegia, precum și țări care speră să adere la UE ca R. Moldova și Ucraina, dar și țări necandidate la aderare la blocul comunitar ca statele balcanice, Armenia și Azerbaidjan.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media