Șefa Executivului l-a prezentat echipei pe noul Secretar general al Guvernului, Igor Talmazan

24 noiembrie 2022, 17:51 Politică 59
Natalia Gavrilița, Igor Talmazan.  Sursa: Gov.md

Prim-ministra Natalia Gavrilița l-a prezentat joi, 24 noiembrie, echipei pe secretarul general al Guvernului, Igor Talmazan, numit în funcție, ieri, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri. Acesta a menționat că își dorește o colaborare eficientă și un dialog deschis cu angajații Cancelariei de Stat, opinând că lucrul în echipă este esențial pentru realizarea tuturor obiectivelor propuse.

Șefa Executivului și-a exprimat încrederea că noul șef al Cancelariei de Stat posedă experiența necesară pentru a contribui la fortificarea capacităților instituției și realizarea obiectivelor-cheie pentru perioada următoare, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În acest context, Natalia Gavrilița s-a referit la conceptul de reorganizare a Cancelariei de Stat, dezvoltat de ex-secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, subliniind că documentul va sta la baza eficientizării activității instituției.

Potrivit prim-ministrei, printre prioritățile pentru perioada următoare se numără și finalizarea Strategiei de reformare a administrației publice, îmbunătățirea proceselor de implementare și executare a deciziilor, dar și consolidarea proceselor ce țin de integrarea în UE a Republicii Moldova.

„Am toată încrederea că domnul Talmazan va putea accelera lucrul pe aceste direcții, iar împreună vom obține rezultate frumoase. Este important să ne concentrăm pe eficiența Cancelariei de Stat, dar și să evoluăm în procesul de ancorare ireversibilă a țării noastre în spațiul european”, a subliniat Natalia Gavrilița.

La rândul său, Igor Talmazan a menționat că își dorește o colaborare eficientă și un dialog deschis cu angajații Cancelariei de Stat, opinând că lucrul în echipă este esențial pentru realizarea tuturor obiectivelor propuse.

„Îmi doresc să fortificăm împreună activitatea Cancelariei de Stat și să devenim o instituție puternică”, a spus Secretarul general al Guvernului.

Igor Talmazan a activat, până în prezent, în funcția de director al Serviciului Vamal. Atribuțiile sale vor fi preluate de directorul adjunct al Serviciului Vamal, Nicolae Vutcariov.

Potrivit CV-ului, Igor Talmazan a deținut mai multe funcții importante, precum șeful Corpului de Control al prim-ministrului, în perioada în care funcția era deținută de Maia Sandu.

Anterior, el a deținut funcția de viceministru al Mediului din 21 decembrie 2016 până în mai 2017, fiind înaintat de Partidul Liberal din care făcea parte, dar și funcția de șef al Inspectoratului Ecologic de Stat Din 12 august 2015 și până în decembrie 2016.

El a fost și consilier în cadrul Consiliului local Mereni, raionul Anenii Noi (2011-2015), din partea PL, și consilier municipal în cadrul Consiliului Municipal Chișinău, intrând în funcție de la 28 iulie 2016, pe care a deținut-o până în luna decembrie a acelui an.

Talmazan a fost și reprezentantul cu drept de vot consultativ în cadrul Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale municipale Chişinău nr.1 al lui Valeriu Munteanu, candidatul PL la șefia capitalei la alegerile din 20 mai 2018.

În perioada 2011- 2006, a activat în calitate de Consultant juridic la USAID Bizpro/Moldova şi în cadrul PNUD Moldova.

Anterior, funcția de secretarul general al Guvernului a fost ocupată de Dumitru Udrea.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media