Noua șefă a Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, a depus jurământul de învestire în funcție

5 august 2022, 09:33 Justiție 78
Veronica Drăgăli, la CSP.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Procurora-șefă Anticorupție, Veronica Drăgălin, a depus jurământul de învestire în funcție în fața Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). Procedura solemnă a avut loc în cadrul ședinței CSP din vineri, 5 august, după care membrii Consiliului i-au urat succes în activitatea sa.

„Jur să respect cu strictețe Constituția, legile Republicii Moldova, drepturile și libertățile omului și să-mi îndeplinesc conștiincios obligațiile ce îmi revin”, a declarat Dragalin, după care a sărutat drapelul de stat.

Jurământul scris, care a fost rostit în fața Consiliului, urmează să fie semnat de Membrii Consiliului Superior al Procurorilor și de către procurorul general interimar, Dumitru Robu.

Veronica Drăgălin a câștigat concursul pentru funcția de Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, adunând cel mai mare punctaj - 72,15 dintre cei patru finaliști.

Aceasta a fost prezentată la 1 august colaboratorilor Procuraturii Anticorupție de către procurorul general interimar, Dumitru Robu, în temeiul ordinului emis la data de 15 iunie 2022, fiind numită în funcție, pentru un mandat de 5 ani.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media