VIDEO/ Mitropolitul Vladimir, în vizită la Tiraspol. L-a felicitat pe Krasnoselski pentru „victoria uimitoare” la alegerile considerate nule de Chișinău și comunitatea internațională

17 decembrie 2021, 13:11 Societate 1608
ÎPS Vladimir îl felicită pe Vadim Krasnoselski.  Sursa: captură video

Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Vladimir, a fost joi, 16 decembrie, într-o vizită la Tiraspol. Capul Mitropoliei de la Chișinău s-a întâlnit cu liderul separatist Vadim Krasnoselski. Înaltul prelat l-a felicitat pe liderul nerecunoscut cu ocazia victoriei la pretinsele alegeri care s-au desfășurat în stânga Nistrului pe 12 decembrie 2021.

Pe site-ul Mitropoliei de la Chișinău a fost publicat un comunicat de presă care relatează despre vizita ÎPS Vladimir la Tiraspol, fără să se menționeze despre întâlnirea cu Vadim Krasnoselski.

Potrivit Mitropoliei, înaltul prelat a vizitat orașul Tiraspol, însoțit de Secretarul Mitropoliei Vadim Cheibaș, cu ocazia sărbătorii Sfântul Ierarh Sava de la Storojevo, ziua în care Arhiepiscopul de Tiraspol și Dubăsari Savva își sărbătorește ziua onomastică.

Totodată, pe un site al conducerii nerecunoscute din stânga Nistrului a fost publicat un video cu întâlnirea ÎPS Vladimir cu Vadim Krasnoselski.

Mitropolitul Vladimir l-a felicitat pe Krasnoselski cu prilejul victoriei „uimitoare” la pretinsele alegeri din 12 decembrie îndată după ce intră într-un birou și dă mâna cu acesta.

„Vă doresc să vă ajute Dumnezeu în această misiune grea de a sluji poporul, statul și pe Dumnezeu, care necesită putere, răbdare și abilități de a conduce oamenii. Vă doresc ca în viitor să nu uitați că suntem creștini ortodocși. Aceste mișcări pro-vest nu vin de la Dumnezeu, vin din altă parte înspre noi, spre rădăcinile noastre ortodoxe. Noi suntem slujitorii bisericii ortodoxe ruse pe teritoriul Republicii Moldova și ne străduim să păstrăm puritatea ortodoxiei atât cât reușim. Și reușim atunci când ne susține și conducerea țării, dacă ei sunt cu noi pe aceeași undă, atunci va fi și pace în țară”, a spus Mitropolitul Vladimir.Menționăm că administrați constituțională de la Chișinău și comunitatea internațională nu recunosc așa-numitele alegeri din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Chiar și așa, acum câteva zile, fostul șef de stat și liderul PSRM, Igor Dodon, l-a felicitat pe liderul separatist de la Tiraspol. Mai mult, acesta a declarat că nerecunoașterea acestor „alegeri” este „o insultă la adresa conaționalilor noștri”.

Vadim Krasnoselski a fost reales lider al structurii politice nerecunoscute de la Tiraspol, la așa-zisele „alegeri prezidențiale” care au avut loc duminică, 12 decembrie în regiunea transnistreană. Presa din stânga Nistrului scrie că acesta a fost ales cu 79,4 % fin voturi, chiar dacă la pretinsul scrutin electoral a fost înregistrată o prezență extrem de joasă - doar 35,2 %.

Așa-numitele alegeri nu sunt recunoscute de administrația constituțională de la Chișinău și nici de comunitatea internațională.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media