Concertele cu LP și Okean Elzy de la Chișinău se amână. Ce pot face persoanele care au cumpărat deja bilete

27 septembrie 2021, 15:55 Divertisment 236
LP și Okean Elzy.  Sursa: 112.international

Concertul solo al cântăreței americane Laura Pergolizzi (LP) și cel al trupei ucrainene Okean Elzy, ce urmau să aibă loc în septembrie și octombrie curent, la Chișinău, au fost amânate din cauza măsurilor antiepidemiologice stabilite de autorități, iar organizatorii încearcă să stabilească noile date pentru desfășurarea acestora. Din acest motiv, vânzările de bilete pentru toate concertele pentru primele două luni de toamnă au fost stopate, a anunțat producătorul uneia dintre cele mai mari companii de organizare a evenimentelor muzicale din Moldova, Artur Suhih.

„Ultimele trei săptămâni au fost printre cele mai dificile din practica noastră. Condițiile și cerințele în continuă schimbare pentru organizarea de evenimente în Moldova ne-au obligat să căutăm soluții pentru a păstra perspectiva organizării de concerte și a aduce o sărbătoare în țară. Am fost gata să cumpărăm teste din contul nostru, pentru a oferi tuturor accesul la eveniment. Dar, în ciuda îndeplinirii tuturor instrucțiunilor dictate de situația epidemiologică din republică, în prezent a devenit imposibil să organizăm concerte la datele anunțate anterior. Speram sincer să dovedim că se poate „trăi ca înainte”, dar „ca înainte” este încă o perspectivă”, au anunțat organizatorii prin intermediul unui comunicat.

Mai mult, aceștia spun că „vânzările de bilete pentru toate concertele noastre din septembrie și octombrie au fost oprite acum, însă „suntem în discuții cu artiști pentru a stabili noile date.”

„Muzicienii continuă să rămână alături de noi și așteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu publicul. Credem că situația epidemică se va stabiliza în curând și va fi posibil să se desfășoare activități sigure. Este posibil ca acesta să fie o sala nouă. În acest moment dificil, este important să aveți grijă de voi și de cei dragi. În curând vom publica un algoritm, care garantează protecția drepturilor tuturor celor care au achiziționat un bilet la concertele LP (Laura Pergolizzi), Океан Ельзи și / sau festivalul Balkan Nights, cu participarea orchestrei Tharmis și Goran Bregovic”, se mai arată în comunicatul emis de Suhih.

Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) a instituit, începând cu 10 septembrie, stare de urgență în sănătate publică la nivel național până pe 30 octombrie și a stabilit un șir de noi măsuri anti-COVID.

Astfel, începând cu 11 septembrie, persoane de la vârsta de 18 ani în sus vor avea acces la evenimentele desfășurate în aer liber precum spectacole, concerte, festivaluri și de asemenea, la evenimentele din spații închise precum cluburile de noapte, ringurile de dans, teatrele, cinematografele, sălile de concerte, alte evenimente - în baza certificatului de vaccinare contra COVID-19, pe suport de hârtie sau în formă electronică, care este valabil la 14 zile de la schema completă de vaccinare sau prezentarea rezultatului negativ al unui test PCR COVID-19, numai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test Antigen rapid pentru infecția COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore, sau prezentarea concluziei medicale confirmative în cazul persoanelor care au suprotat COVID-19 în perioada cuprinsă între a 15-a zi și 180-a zi de la infectare, sau un act de prezență a anticorpilor anti-COVID-19, cu o durată de valabilitate 90 zile din data efecturării investigației”, a declarat ministra Sănătății.
Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media