VIDEO/ Un val de tornade violente a lovit centrul Statelor Unite. Cel puţin 50 de morţi în Kentucky

11 decembrie 2021, 16:47 SUA 135
Tornadă.  Sursa: Brett Adair/LSM

O serie catastrofală de tornade a lovit centrul Statelor Unite ale Americii vineri seara și sâmbătă dimineața, provocând până acum cel puţin 50 de decese, pabuge materiale şi pene de curent în cinci state, au anunțat autoritățile americane. În prezent, peste 55 de milioane de americani sunt în situaţie de pericol din cauza furtunilor, informează CNN.

Cel puţin 50 de persoane au murit în Kentucky, iar autorităţile americane se tem că această cifră ar putea ajunge chiar la 100 de victime, citează Digi24.ro.

În jur de 110 persoane se aflau la o fabrică de lumânări în Graves County, în momentul în care clădirea a fost lovită de o tornadă.

„Credem că vom pierde pe puţin câteva zeci de persoane acolo”, a declarat guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear.

Valul de tornade au lovit statele americane Arkansas, Missouri, Tennessee, Kentucky şi Illinois. Cel puţin două persoane din statul Arkansas şi-au pierdut viaţa, conform autorităţilor locale. O femeie a murit în momentul în care se afla într-un magazin care a fost prins într-o tornadă.

Hayti, MO - Strong Tornado Impacts Vehicles on I-55

În statul Tennessee, mai multe clădiri au fost avariate şi un număr încă necunoscut de persoane au rămas blocate în mica localitate Samburg din respectiv regiune.

„E o comunitate mică acolo. Casele sunt una cu pământul”, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al postului local de poliţie.


În Illinois, un depozit Amazon plin cu muncitori s-a prăbușit după ce a fost lovit de o tornadă. Incidentul s-a petrecut în această dimineață într-o suburbie a orașului Saint Louis.

În clădire erau între 50 și 100 de oameni, care lucrau pe tura de noapte.

Poliția și pompierii cred că sunt mai multe victime, dar până acum, nu se știe un număr exact al acestora.

„Siguranța angajaților și partenerilor noștri este prioritatea noastră principală. Evaluăm situația și vom împărtăși informații suplimentare când vor fi disponibile”, a transmis Richard Rocha, purtătorul de cuvânt al Amazon.


Sâmbătă dimineaţa, peste 157.000 de consumatori au rămas fără curent electric în şase state americane.

„Această furtună va avea impact asupra a mai mult de jumătate din teritoriul ţării”, a declara meteorologul CNN Gene Norman.


Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media