Nicolae Juravschi, reales președinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv din R. Moldova, funcție pe care o deține din 2001

23 noiembrie 2021, 17:40 Sport 75
Nicolae Juravschi.  Sursa: olympic.md

Nicolae Juravschi a fost reales marți, 23 noiembrie, președinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova. Decizia a fost luată la Adunarea Generală a CNOS. Pentru candidatura sa și-au dat votul 118 membri.

La funcția de președinte al CNOS au candidat două persoane: Nicolae Juravschi și Ion Gheorghiu. Nicolae Juravschi a obținut 118 voturi, iar Ion Gheorghiu - 32 de voturi.

„Aduc mulțumiri pentru încrederea pe acest termen de trei ani. Toate lucrurile critice care au fost spuse astăzi la dresa mea, le voi lua în calcul pentru a le înlătura. Sarcina și scopul nostru este pentru a îmbunătăți situația”, a menționat Juravschi.

Nicolae Juravschi
este un fost politician din Republica Moldova, ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova, ales pe listele Partidului Democrat.

Totodată, acesta a fost
canoist de performanță, dublu medaliat cu aur la Seul 1988 și cu argint la Atlanta 1996, în echipa de canoe dublu, împreună cu bielorusul Victor Reneischi.

După retragerea din activitatea competițională, Juravschi a devenit membru în conducerea Comitetului Național Olimpic al Republicii Moldova, deținând funcția de vicepreședinte al acestuia (1997-2001). La data de 30 martie 2001, Adunarea Generală a CNO l-a ales pe Nicolae Juravschi în funcția de președinte al Comitetului Național Olimpic al Republicii Moldova, fiind apoi reales în funcție de cinci ori.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media