Cazul magistratei filate la indicațiile lui Platon: Șase suspecți vor apărea pe banca acuzaților

7 septembrie 2021, 12:15 Justiție 128
Instanță.  Sursa: bizlaw

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a încheiat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul de învinuire a șase bărbați pentru culegerea ilegală a informaţiilor care țin de viața personală a unui judecător care activează în Chișinău. Astfelm pe banca acuzaților vor compărea șase sunt bărbați, care în prezent au interdicția de a părăsi țara.

În cadrul urmăririi penale, s-a stabilit că informația despre viața privată și profesională a judecătorului a fost colectată fără consimţământul persoanei, cu utilizarea mijloacelor tehnice speciale destinate obţinerii ascunse a informaţiei. Datele au fost colectate în perioada lunii aprilie a anului 2021 și ar avea legături cu activitatea persoanei cu demnitate publică pe anumite procese pe care le-a avut în gestiune, spun cei de la PCCOCS.

Mai exact, este vorba despre magistrata Angela Bostan, de la Curtea de Apel, care urma să examineze dosare în care este vizat controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Cei șase sunt bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, iar unul din ei a fost anterior condamnat și și-a ispășit pedeapsa pentru alt gen de infracțiune. Printre inculpați, sunt și persoane care au cooperat cu autoritatea de investigație și au dezvăluit modul în care a fost comisă fapta. Față de toate șase persoane au fost aplicate măsuri preventive sub forma de obligare de nepărăsire a țării.

Potrivit legii, încălcarea inviolabilităţii vieţii personale se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 37.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de de până la 240 de ore.

Menționăm că jurnaliștii Deschide.md au scris anterior că persoanele reținute ar avea legături cu firmele lui Veaceslav Platon, iar urmărită ar fi o judecătoare de la Curtea de Apel Chișinău, în gestiunea căruia se afla un dosar ce are tangențe cu controversatul om de afaceri.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media