O nouă scumpire la carburanți. Cum explică ANRE ascensiunea prețurilor

8 septembrie 2021, 08:46 Economie 131
Carburant.  Sursa: Profimedia Images

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit pentru miercuri, 08 setembrie, prețuri mai mari de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard. Reprezentanții Agenției spun că prețurile cresc din cauza uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord, care a provocat probleme de livrare și scăderea ofertei mondiale de carburanți.

Astfel, ANRE a stabilit prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

Pentru benzina COR 95- 20,52 lei/litru;

Pentru motorină – 16,63 lei/litru.

„Ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic (Reuters)”, se arată într-un comunicat al Agenției.

Totodată, ANRE precizează că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media