FOTO/ Un agent economic ar fi tăiat ilegal circa 30 de copaci pe drumul R4 Goian – Criuleni. ASD solicită organelor competente să se autosesizeze

26 octombrie 2021, 16:24 Societate 203
defrișare ilegală .  Sursa: asd.md

Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” solicită organelor competente ale statului să se autosesizeze în privința defrișării ilegale a circa 30 de arbori pe partea stângă a drumului R4 Goian – Criuleni – M1, km 0+700, de către un agent economic, care deține o construcție în imediata apropiere.

„Prin defrișarea neautorizată a copacilor și devastarea activelor rutiere, antreprenorul a încălcat Legea Drumurilor nr. 509 din 22.06.1995, cât și legislația din domeniul ecologic. Antreprenorul a defrișat arborii cu scopul de a asigura accesul direct la zona de parcare a construcției de-a lungul drumului național R4, fapt care este inadmisibil”, susține reprezentanții ASD.

Totodată, în opinia ASD, prin „acțiunile sale ilegale, antreprenorul va îngreuna traficul rutier și va provoca situații de accident. De asemenea, va crea disconfort la circulația pe drumul R4 pentru participanții la trafic”.

Î.S. “Administrația de Stat a Drumurilor”, în a cărei gestiune se află drumurile publice naționale, solicită organelor competente să se autosesizeze pe marginea acestui caz.


Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media