VIDEO/ Putin a ordonat comandamentului militar punerea în alertă a forțelor nucleare: „Vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică”

27 februarie 2022, 15:38 Rusia 2054
Vladimir Putin.  Sursa: captură video
Vladimir Putin a ordonat comandamentului militar să aducă armata națională din regim pasiv în stare specială. Acesta a acuzat acțiunile occidentulu ca fiind „declarații agresive din partea țărilor NATO”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei întâlniri cu ministrul apărării, Serghei Șoigu, și cu șeful marelui stat major, Valeri Gherasimov.

„Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale Armatei într-un regim special de alertă”, a spus Putin.

Forțele strategice de descurajare includ Forța de ofensivă strategică (SNA) și Forța de apărare strategică (SOS). Primele se bazează pe sisteme intercontinentale de rachete și aviație și pe forțe nucleare strategice.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media