Presa ucraineană: Un membru al delegației ucrainene de negociatori ar fi fost împușcat de SBU în timpul reținerii

5 martie 2022, 20:29 Ucraina 934
Denis Kireev.  Sursa: pravda.com.ua

Ofițerii Serviciului de securitate ucrainean (SBU) au împușcat un membru al delegației ucrainene de negociere la Homel, Denis Kireev, în timpul reținerii acestuia. Potrivit portalului Ukrainskaia Pravda, care citează surse guvernamentale, Kireev era suspectat de trădare de patrie.

Informația nu a fost confirmată oficial.

Potrivit surselor Pravda.com.ua, Serviciul de Securitate avea dovezi clare privind actele de trădare ale lui Kireev, inclusiv conversații telefonice.

O altă sursă a publicației ucrainene indică faptul că acesta ar fi fost „un agent sub acoperire”,

Denis Kireev făcea parte din delegația Ucrainei la negocierile cu Rusia și a participat la prima rundă de discuții de la Gomel pe 28 februarie. Nu se știe deocamdată cum a ajuns în delegația ucraineană și care era partea lui de responsabilitate.

Nu există nicio confirmare oficială a acestei informații.

Pravda.ua precizează că Denis Kireev a fost bancher. În 2010-2014, a ocupat funcția de prim-vicepreședinte al consiliului de administrație al Oschadbank, mai devreme a fost membru al consiliului de supraveghere al Ukreximbank.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media