Polonia nu va trimite avioane de luptă în Ucraina. Duda: „Sprijinim ucrainenii cu ajutor umanitar”

2 martie 2022, 14:36 Externe 742
Andrzej Duda, Președintele Republicii Polone.  Sursa: Replica Media

Polonia nu va trimite avioane de luptă în Ucraina, a declarat, marți, 1 martie, președintele polonez Andrzej Duda, adăugând că Polonia „nu se alătură” conflictului, în timp ce Rusia își continuă invazia în Ucraina, transmite CNN.

„Nu trimitem niciun avion în Ucraina, deoarece asta ar deschide o concluzie militară în conflictul ucrainean. Nu ne alăturăm acestui conflict. NATO nu este parte la acest conflict”, a spus Duda.

„Sprijinim ucrainenii cu ajutor umanitar. Cu toate acestea, nu vom trimite niciun avion în spațiul aerian ucrainean”, a continuat el.

Vorbind alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul unei conferințe de presă la baza aeriană poloneză Lask, Duda a subliniat că Polonia și NATO vor continua să „stea de partea Ucrainei”.

Deși avioanele poloneze nu vor opera în spațiul aerian ucrainean, secretarul general al NATO Stoltenberg a declarat că „avioanele de luptă din Statele Unite zboară alături de forțele aeriene poloneze” în spațiul aerian NATO.

„Războiul lui Putin ne afectează pe toți, iar aliații NATO vor fi mereu împreună pentru a se apăra și a se proteja reciproc. NATO este o alianță defensivă. Nu căutăm un conflict cu Rusia. Rusia trebuie să oprească imediat războiul, să-și retragă toate forțele din Ucraina și să se angajeze cu bună-credință în eforturile diplomatice”, a spus Stoltenberg.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media