Cel puțin 20 de oameni au murit în urma unui atac în centrul orașului Donețk

14 martie 2022, 15:52 Ucraina 230
Atac în Donețk.  Sursa: Valentin Sprinchak / TASS

Cel puțin 20 oameni au fost uciși și 28 au fost răniți în dimineața zilei de luni, 14 martie, de fragmente ale unei rachete care a lovit o zonă rezidențială din centrul orașului Donețk, informează ministerul rus al Apărării. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, racheta ar fi fost lansată din direcția nord-vest, din zona așezării Krasnoarmeisk, care este controlată de armata ucraineană. De cealaltă parte, armata ucraineană nu a comentat incidentul.

Pe rețelele de socializare s-au răspândit imagini video în care se văd consecințele exploziei, în care pot fi văzute rămășițe ale unei rachete. Deocamdată, nu este clar de unde s-a tras și cine a tras, iar bilanțul victimelor nu a putut fi verificat dintr-o sursă independentă.

„În acest moment putem vorbi despre cel mai mare număr de victime civile în urma unei singure lovituri”, a declarat pentru postul de televiziune rus Rusia 24 liderul autointitulatei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin.

„Aproximativ 20 de persoane [au murit], dar bilanțul este în curs de actualizare”, a spus Pușilin, reclamând o crimă de război”.

De pe teritoriul controlat de „regimul de la Kiev”, o rachetă tactică „Tochka-U” echipată cu muniții cu dispersie a ost lansată într-o zonă rezidențială din Donețk, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, în timpul unui briefing.

Atacul a ucis 20 de civili, a adăugat el. Potrivit lui Konașenkov, bombardamentul a fost efectuat din direcția nord-vest, din zona Krasnoarmeysk, „care este controlată de unități naționaliste ucrainene”.

„Folosirea unor astfel de arme într-un oraș în care nu există poziții de tragere ale forțelor armate, adică, evident împotriva populației civile, este o crimă de război”, a spus Konașenkov.

Donețk este controlat de forțele separatiste susținute de Rusia și este capitala așa-numitei Republici Populare Donețk (RPD). Numărul morților sau incidentul nu a putut fi verificat în mod independent pe teritoriul controlat de rebelii pro-ruși din 2014.

Autoritățile ucrainene nu au făcut niciun comentariu imediat.

Urmăriți LIVE TEXTUL REPLICA MEDIA despre evenimentele din Ucraina din zilele anterioare 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie și 13 martie.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media