Kievul anunță despre primele pierderi teritoriale - două sate din Lugansk au fost capturate de forțele de ocupație ruse

24 februarie 2022, 09:08 Ucraina 1813
Armata.  Sursa: vedomosti.ru

Astăzi, 24 februarie, forțele de ocupație ruse au capturat două sate din regiunea Lugansk - Gorodișce și Milovo, a raportat serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei în actualizarea informației operative de la ora 07:00.

Totodată, în regiunea Hmelnițki, în urm abombardamentelor, au luat foc combustibilul și lubrifianții unității militare ucrainești din satul Starokonstantinov.

Și depozitele militare din orașele Krasnopole și Mangan, regiunea Dnipropetrovsk, a fost cuprinse de flăcări.

Între timp, în regiunea Vinnița din orașul Tulchin și satul Bokan, a izbucnit un incendiu în unitățile militare.

Un turn de televiziune a fost aruncat în aer în Luțk, iar un incendiu a izbucnit într-o unitate militară de lângă Brovary, în regiunea Kiev.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat, joi dimineața, o operațiune militară specială în Donabs. Imediat după anunțul său, mai multe explozii au început să se audă în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, precum și în estul țării. Operațiunea militară a Rusiei este una complexă, cu atacuri de artilerie, aeriene și de pe mare.

La scurt timp, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat introducerea Legii Marțiale și a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate al țării.

IMPORTANT: În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina din această noapte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe (MAEIE) solicită cetățenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

IMPORTANT!!!
E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media