Ministerul rus al Apărării: Rusia a distrus 74 de obiective militare terestre, 11 aeroporturi și baza Marinei ucrainene

24 februarie 2022, 15:47 Rusia 1565
Generalul Igor Konaşenkov.  Sursa: function.mil.ru

UPDATE/ 16:09. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a declarat că „Rusia a distrus 74 de obiective militare terestre, inclusiv 11 aeroporturi, trei posturi de comandă, baza Marinei ucrainene, precum și 18 stații radar ale sistemelor antiaeriene de rachete antiaeriene S-300 și Buk-M1”, scrie RIA Novosti.

Ministerul Apărării al Federației Ruse susține că armata rusă nu vizează oraşele ucrainene și că nimic nu amenință populația civilă. Ucraina la rândul său anunță despre decesul a 40 de soldați și 10 civili, în urma bombardamentelor, scrie Meduza.

„Forțele armate ale Federației Ruse nu provoacă lovituri cu rachete, aeronave sau artilerie asupra orașelor Ucrainei. Armele de înaltă precizie ale Forțelor Armate Ruse dezactivează doar infrastructura militară, instalațiile de apărare aeriană, aerodromurile militare și aeronavele Forțelor Armate ale Ucrainei. Forțele Armate Ruse nu lovesc în orașele Ucrainei. Nimic nu amenință populația civilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov.

Ucraina la rândul său a informat despre uciderea a peste 40 de soldaţi şi a 10 civili în cursul bombardamentelor, scrie Meduza.

„Ştiu că peste 40 de militari ucraineni au fost ucişi şi mai multe zeci răniţi şi vreo zece civili şi-au pierdut viaţa” în toată ţara, a declarat Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Vladimir Zelenski.

Aceste pierderi au fost provocate de loviturile aeriene şi de rachete lansate joi dimineaţa de forţele ruse, a precizat Arestovici.

Amintim că Serviciul de Frontieră de Stat al Ucrainei a anunțat, astăzi, 24 februarie, că invazia asupra Ucrainei a avut loc din mai multe direcții, iar în prezent se duc lupte în regiunile Lugansk, Cernihiv, Sumî, Harkov, Jîtomir, Herson, Odesa, dar și pe Insula Șerpilor.

Preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a anunţat despre ruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia, după agresiunea militară împotriva teritoriului ucrainean ordonată de președintele rus, Vladimir Putin.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski de asemenea, a anunțat, la finalul unor convorbiri telefonice cu liderii SUA, Germaniei şi Marii Britanii, că urmează să fie constituită o coaliție anti-Putin. Într-o nouă adresare pentru cetățeni, liderul de la Kiev a declarat că Ucraina este atacată nu doar de bombe, ci și de falsuri. Acesta a îndemnat populația să rămână calmă și să se informeze din surse oficiale.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, într-un mesaj postat pe Twitter, declară că este „îngrozit de evenimentele înspăimântătoare din Ucraina” şi că în acest sens a purtat o o discuție telefonică cu preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, despre următorii paşi.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat joi dimineaţa, 24 februarie, o operaţiune militară în estul Ucrainei. Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Putin a susţinut că încearcă să demilitarizeze şi să „de-nazifice” Ucraina.

Liderii europeni, ai SUA, NATO şi ONU au reacţionat la anunţul preşedintelui Federaţiei Ruse, cerându-i să oprească „agresiunea militară” împotriva Ucrainei şi au condamnat ferm atacul Rusiei.

Presa internaţională a relatat despre focuri de arme în apropiere de principalul aeroport din Kiev şi explozii în mai multe locuri din Ucraina, între care şi Odesa, port la Marea Neagră.

IMPORTANT: În contextul deteriorării grave a situației de securitate din Ucraina din această noapte, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe (MAEIE) solicită cetățenilor Republicii Moldova să nu se deplaseze în țara vecină, iar celor care se află temporar în Ucraina să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

IMPORTANT!!!
E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media