SONDAJ IPP și WatchDog.MD: Maia Sandu conduce ratingul încrederii din partea cetățenilor. Vlad Plahotniuc - la polul opus

21 iunie 2021, 13:47 Politică 126
sondaj CBS-AXA, IPP și WatchDog.MD.  Sursa: captură/privesc.eu

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu conduce ratingul încrederii din partea cetățenilor, iar la polul opus este fostul lider PDM Vlad Plahotniuc. Cel puțin acestea sunt rezultatele celui de-al doilea sondaj prin telefon realizat de Comunitatea WatchDog.MD și Institutul de Politici Publice (IPP).

Fiind întrebați în ce actor politic au cea mai mare încredere, 32,6% dintre respondenți au răspuns că Maia Sandu. Pe locul doi se situează Igor Dodon care obține încrederea a 13,8% dintre cetățeni, iar colegul acestuia de bloc electoral, liderul PCRM Vladimir Voronin acumulează 2,8%.

Totuși, 35,0% dintre cei care au răspuns la sondaj spun că nu încredere în nimeni.

Fiind rugați să spună cât de multă încredere au dintr-o listă de politicieni, rezultatele arată că Maia Sandu adună 38,1%, Igor Dodon - 17,2%, iar Vladimir Voronin - 12,2%.

De cealaltă parte, poll-ul mai arată că Vlad Plahotniuc este lider detașat la topul neîncrederii din partea moldovenilor. Peste 82% dintre respondenți l-au indicat pe fostul lider PDM fiind politicianul care nu suflă încredere, al doilea fiind Veaceslav Platon - 65,1%, cu 2% mai puțin acumulează Ilan Șor - 63,3%.

În listă este și Igor Dodon - 60,4% au spus că nu au încredere în liderul PSRM.

Sondajul telefonic a fost realizat în perioada 12 -19 iunie pe un eșantion reprezentativ de 1.104 de cetățeni cu vârsta de peste 18 ani și are o eroare de plus minus 3%.

Cercetarea a fost finanțată de European Endowment for Democracy în cadrul unui proiect implementat de Comunitatea „WatchDog.MD” în parteneriat cu Institutul de Politici Publice.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media