VIDEO/ Se va promova în campania electorală din banii donați de cetățeni. Partidul condus de Ion Chicu a depus actele la CEC

28 mai 2021, 10:59 Politică 56
PDCM-Ion Chicu și Viorica Dumbrăveanu.  Sursa: captură/privesc.eu

Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), în frunte cu fostul prim-ministru Ion Chicu, a depus documentele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a se înregistra la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Liderul formațiunii spune că partidul pe care îl conduce se va promova în campania electorală din banii donați de cetățeni și nu va fi finanțat din exterior.

„Sunt onorat și fericit că avem o echipă care își asumă o mare responsabilitate față de cetățeni. Avem în listă oameni intelectuali, oamenii profesioniști, reprezentanți ai mai multe domenii”, a declarat Ion Chicu.

Fostul premier a mai adăugat că nu are încredere în sondajele de opinie, care arată că partidul pe care îl conduce nu trece de pragul electoral pentru a ajunge în viitorul Parlament.

„Sunt sigur că sondajele, de multe ori orchestrate de politicieni, nu reflectă situația reală”, a punctat președintele PDCM.

Cât privește finanțarea în campania electorală, Chicu spune că formațiunea va supraviețui din donațiile alegătorilor.

„Partea de resurse pentru funcționarea partidului, pentru campania electorală este una importantă. Spre deosebire de unele partide mari de dreapta și de stânga, formațiunea noastră nu este finanțată obscur de peste hotare. Noi funcționăm pe donații, contribuții benevole ale cetățenilor”, mai adăugat Chicu.


Verificarea documentelor depuse urmează să fie realizată în decursul a 7 zile, după care CEC va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului.

Până în prezent, CEC a înregistrat 8 concurenți electorali, iar 3 dosare se află în examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie curent.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media