CNN: O delegație rusă s-a deplasat în Iran pentru a inspecta dronele militare ale Teheranului, care ar putea fi livrate Moscovei

16 iulie 2022, 11:47 Rusia 54
Federația Rusă.  Sursa: The New Federalist

Imagini din satelit, obținute de CNN, prezintă mai multe drone militare iraniene expuse la o bază aeriană din centrul iranului, pentru a fi inspectate de către membrii unei delegații ruse. Rușii au vizitat baza respectivă de cel puțin două ori în ultima lună, a precizat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, scrie Digi24.

Iranienii le-au prezentat cu acest prilej experților ruși dronele Shahed-191 și Shahed-129, expuse la baza aeriană de la Kashan, situată la sud de capitala Teheran.

Ambele drone iraniene sunt capabile să lanseze rachete de precizie, un capitol la care armata rusă a înregistrat o rată mari de eșecuri în războiul din Ucraina.

„Avem informații că guvernul iranian se pregătește să livreze Rusiei sute de drone, inclusiv drone de atac”, a declarat Sullivan.

Totodată, Casa Albă a avertizat că Iranul se pregăteşte să antreneze forţele ruse în utilizarea acestor drone, iar primele sesiuni de antrenament urmau să debuteze la începutul lui iulie, a adăugat consilierul prezidenţial.

Dronele iraniene au fost deja folosite de rebelii houthi din Yemen pentru a ataca Arabia Saudită.

Dronele au jucat un rol important încă de la începutul invaziei ruse la 24 februarie, pentru operaţiuni de recunoaştere, tiruri de rachete sau lansări de bombe. Invazia Ucrainei are „un cost uriaş” pentru Moscova, confruntată cu probleme în întreţinerea armamentului propriu.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media