Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ministra de externe a Germaniei, Annalena Baerbok. Subiectele abordate

14 mai 2022, 11:45 Politică 77
Nicu Popescu și Annalena Baerbok.  Sursa: Facebook/NicuPopescu

În contextul reuniunii ministeriale G7, care s-a desfășurat în localitatea germană Weissenhaus, Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ministra afacerilor externe a Republicii Federale Germane, Annalena Baerbock.

„Am abordat cu doamna ministru impactul asupra țării noastre a războiului din Ucraina, care are consecințe serioase economice, sociale și umanitare pentru Republica Moldova.

I-am mulțumit pentru sprijinul Republicii Federale Germania în co-organizarea conferinței donatorilor a Republicii Moldova, care s-a desfășurat la Berlin pe 5 aprilie 2022 și care rămâne Platforma internațională de susținere a țării noastre, următoare reuniune urmând a fi găzduită de România.
Am apreciat faptul că Germania continuă prin acțiuni concrete să sprijine suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum și parcursul european al țării noastre.

Viitorul nostru în familia statelor europene se bazează pe livrarea reformelor solicitate de cetățeni, combaterea corupției și modernizarea statului după standardele europene”, a menționat Popescu.
Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media