VIDEO/ Deputatul fugar Ilan Șor reacționează la solicitarea lui Robu de ridicare a imunității parlamentare: Guvernarea PAS, cu tot cu procurorul lor de buzunar, se comportă exact ca un bărbat bețiv și agresiv

19 mai 2022, 14:58 Politică 1463
Dumitru Robu, Ilan Șor.  Sursa: Colaj Replica Media

Condamnat de prima instanță la șapte ani și jumătate închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, deputatul fugar Ilan Șor califică cererea procurorului general interimar, Dumitru Robu, de ridicare a imunității parlamentare în baza articolelor din Cod Penal pentru spălarea banilor și escrocherie, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari drept „răzbunare politică”. Totodată, Șor acuză procurorul-șef că acționează la indicațiile membrilor guvernării.

„Guvernarea PAS, cu tot cu procurorul lor de buzunar, se comportă exact ca un bărbat bețiv și agresiv, care, atunci când nu poate să o convingă pe soția lui să nu-l mai dea la socoteală, ajunge să o bată și să o agreseze. PAS încearcă, cu mâna criminală a lui Robu, să aplice Partidului „ȘOR” un fel de bătaie de corecție. Asta se întâmplă când nu mai ai argumente, când poporul începe să te urască și să-și blesteme zilele că au crezut în prostiile și promisiunile tale.

Marina Tauber a anunță ieri că este decisă să lupte pentru Bălți și că merge la CEDO, iar azi Robu, ca un cățeluș, dând din coadă, se târăște la Parlament să-i ridice imunitatea. În săptămâna în care opoziția anunță că face front comun împotriva guvernării PAS și începe flash-mob-urile, a doua zi apare procurorul general în Parlament și cere ridicarea imunității unuia dintre cei mai vocali reprezentanți ai opoziției - Marina Tauber. Previzibilă mișcare, care nu e nimic altceva decât o răzbunare politică!”, susține deputatul fugar.

Amintim că, procurorul general interimar, Dumitru Robu a înaintat patru cereri Parlamentului Republicii Moldova prin care a solicitat ridicarea imunității parlamentare a deputatei fracțiunii Partidului Șor, Marina Tauber, și colegului acesteia de partid, deputatul fugar Ilan Șor.

Cei doi sunt cercetați în baza a 2 articole din Codul Penal: art. 243, punctul 3, litera a, b - spălarea banilor săvârşit de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminală în proporţii deosebit de mari, și art. 190, punct 5 - escrocherie săvârşită în proporţii deosebit de mari.

De menționat că, pe 23 decembrie 2021, deputatul fugar Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară. Parlamentarii au votat cererile procurorului general interimar, Dumitru Robu, în care sunt stipulate nouă capete de acuzare, privind ridicarea imunității parlamentare, cercetarea penală, reținerea, arestul, percheziționarea și trimiterea în judecată a deputatului Ilan Șor.

De menționat că toate cele nouă cereri de ridicare a imunității parlamentare a lui Ilan Șor, depuse de procurorul general interimar, Dumitru Robu, au fost votate de majoritatea deputaților prezenți la ședință, inclusiv celor din BCS. Astfel, potrivit lui Robu, Ilan Șor deținând funcția de primar de Orhei, iar mai târziu funcția de deputat, nu a indicat în declarațiile de avere bunurile soției sale, precum și conturile bancare.

Ilan Șor nu a fost prezent la nici o ședință a noului Parlament și a fost lipsit de salariu de deputat. Șor a plecat din țară în vara lui 2019, cand PD a cedat puterea. Dat în căutare internațională pentru fraude de proporții deosebit de mari, Șor evită să spună unde se află de fiecare dată când este întrebat.

Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media