Rusia a trimis o notă Statelor Unite prin care cere oprirea furnizării de arme către Ucraina

25 aprilie 2022, 14:35 Rusia 239
Ministerul rus de Externe.  Sursa: dw.com

Moscova a trimis o notă Washingtonului, cerându-i să înceteze livrarea de arme Ucrainei, a spus ambasadorul rus în SUA, Anatoli Antonov. Acesta a menționat că furnizarea de armament Ucrainei nu contribuie la găsirea unei soluții diplomatice și la rezolvarea situației, scrie agenția TASS.

„800 de milioane de dolari pentru arme livrate de Washington Kievului. Este o sumă enormă, care nu contribuie la găsirea unei soluții diplomatice, la rezolvarea situației. Am transmis o notă - da, am subliniat că este inacceptabil ca Statele Unite să livreze arme Ucrainei și am cerut încetarea acestei practici”, a afirmat diplomatul rus, potrivit TASS.

Anatoli Antonov a mai spus că SUA „încearcă să ridice miza și mai mult și să agraveze situația”.

„Obiectivul este să împiedice - cum au declarat deschis senatorii americani - Rusia să stea ferm pe propriile picioare, ca interesele Rusiei să fie respectate în lume, ca vocea Rusiei să fie auzită”, a mai declarat Anatoli Antonov.

Președintele american Joe Biden a anunțat joi că a autorizat încă un ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, referindu-se la „o fereastră de timp critică” în conflict, Rusia pregătindu-și forțele pentru următoarea fază a războiului.

Joe Biden a precizat că noul pachet de ajutor va include artilerie grea, 144.000 de cartușe de muniție și drone tactice.

Aceasta vine la o săptămână după ce SUA au anunțat un alt ajutor de 800 de milioane de dolari pentru a sprijini Ucraina.

Trezoreria americană a mai spus că va furniza Ucrainei un ajutor suplimentar de 500 de milioane de dolari pentru operațiunile guvernamentale precum plata salariilor și servicii publice.


Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media