Lucrări de combatere a lunecușului: Peste 335 tone de antiderapant, împrăștiat pe drumurile naționale

10 ianuarie 2022, 09:16 Auto 34
Drumuri/ASD.  Sursa: www.asd.md

Lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în seara zilei 10 ianuarie în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA „Drumuri”.

Potrivit reprezentanților Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), în zonele Nord și Centru s-au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului.

În procesul tehnologic au fost antrenate:

✓ utilaje speciale – 34 (unități);

✓ material antiderapant – 335,1 (tone);

✓ muncitori rutierii – 35 (persoane).

„În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale. Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătoriii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă”, se arată în nota informativă.

ASD amintește că în cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media