Novak Djokovic a sosit în Serbia, după ce a fost expulzat din Australia: Tenismenul primește un avertisment de la premierul Spaniei pentru turneul de la Madrid

18 ianuarie 2022, 10:28 Sport 135
Novak Djokovic .  Sursa: DigiSport

Novak Djokovic a sosit înapoi în capitala Serbiei, Belgrad, după deportarea sa din Australia. În context, prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez, i-a transmis un avertisment jucătorului de tenis, precum că va trebui să respecte regulile anti-COVID ale țării, dacă vrea să participe la turneul de la Madrid ce va avea loc la sfârșitul lunii aprilie, potrivit CNN.

Avertismentul premierului spaniol vine după ce Djokovic a fost expulzat din Australia, pentru că nu era vaccinat anti-COVID, iar autotitățile franceze au anunțat că nu va permite accesul jucătorilor nevaccinați la turneul de la Roland Garros.

Totodată, Sanchez a lăudat decizia Australiei de a-l expulza pe Djokovic, spunând că are „respect total pentru decizia guvernului australian”.În prezent, Spania cere vizitatorilor să prezinte dovada vaccinării complete, un test COVID negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte de sosire sau dovada trecerii prin infectarea cu COVID-19.

Djokovic a fost implicat într-un scandal internațional privind participarea la Australian Open. El a fost expulzat duminică din Australia, în urma unei decizii definitive a instanței, care nu s-a lăsat convinsă de documentele cu care sportivul încerca să justifice faptul că nu e vaccinat anti-COVID.

Viza de Australia a lui Djokovic a fost anulată definitiv, „din motive de sănătate şi ordine, pe baza faptului că este în interesul public o astfel de măsură”, după cum a explicat ministrul Imigraţiei, Alex Hawke.

Și guvernul francez, care în urmă cu zece zile susţinea că tenismanul sârb Novak Djokovic ar putea participa la turneul de la Roland Garros, chiar dacă nu era vaccinat împotriva COVID-19, a revenit asupra acestei decizii şi a precizat că toţi jucătorii care vor concura la turneul de Mare Şlem de la Paris vor trebui să aibă schema completă de vaccinare.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media