Marea Britanie modifică cerințele de intrare în țară pentru călătorii vaccinați anti-COVID-19. Detalii de la Ambasadă

25 ianuarie 2022, 14:56 Societate 88
Marea Britanie/Imagine simbol.  Sursa: history.howstuffworks.com

Marea Britanie ridică cerinţa de a se efectua un test COVID-19 pentru călătorii vaccinați complet care sosesc în țară. Până în prezent, cei imunizați erau obligați să rezerve în avans un test antigen sau PCR, care urma să fie efectuat imediat după intrarea în țară.

Astfel, potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Marea Britanie începând de vineri, 11 februarie, ora 4.00 GMT, toți călătorii vaccinați cu schema completă și copiii minori (sub 18 ani):

  • Nu trebuie să mai efectueze niciun fel de test Covid înainte sau după sosirea pe teritoriul Angliei;
  • Nu sunt obligați să intre în carantină la sosire în Anglia.
Totodată, pentru călătorii nevaccinați se elimină obligativitatea respectării carantinei la sosirea pe teritoriul Angliei, cu menținerea următoarelor condiții:

  • Să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau rapid antigen), efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie;
  • Să rezerve și să achite, până la sosire, un test COVID-19 tip PCR (care va fi efectuat înainte sau în ziua a 2-a de la sosire).
Atenție pentru toate persoanele - vaccinate sau nevaccinate rămâne valabilă obligativitatea completării formularului passenger locator form (care poate fi descărcat aici: (https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before...).

Până în prezent, călătorii complet vaccinaţi trebuiau să rezerve în avans un test (antigen sau PCR) pentru COVID-19, care urma să fie efectuat după sosire. Cei care nu sunt complet vaccinaţi trebuie să facă un test înainte de plecare, apoi două teste PCR după sosire şi trebuie să se izoleze timp de 10 zile.
Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media