SA Energocom a cumpărat, în premieră, de pe Bursa Română de Mărfuri 24 de MWh de gaze naturale pentru ziua următoare: Prețul achiziției

31 martie 2023, 09:31 Economie 223
Aragaz.  Sursa: Replica Media
SA Energocom a cumpărat, în premieră, de pe Bursa Română de Mărfuri 24 de MWh de gaze naturale pentru ziua următoare, câte 1 MWh pe oră. Prețul unui MWh a constituit 240 de lei românești - echivalentul a 48,82 euro.

Această achiziție a fost realizată pentru a testa un nou mecanism de procurare a gazelor naturale și pentru a stabili un nou lanț logistic. Gazele urmează să fie revândute către SA Moldovagaz, iar prețul nu include costul de transport.

Potrivit directorului interimar al întreprinderii, Victor Bânzari, scopul acțiunii a fost diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze naturale, în căutarea unor surse accesibile, precum și asigurarea securității energetice a țării.

SA Energocom caută în prezent parteneri din diferite țări, pentru a face achiziții noi de gaze și a profita de conjunctura favorabilă de prețuri.

Replica
publicat de:
Replica Media
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media