Igor Dodon, despre imaginile cu „vânătoarea” de porci: „Eu tot pot să fac filmulețe unde și dumneavoastră o să fiți la vânătoare”

8 iulie 2021, 14:46 Politică 1407
Igor Dodon.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Igor Dodon susține că imaginile video în care acesta apare „vânând” porci aflați într-un țarc sunt false. Întrebat cum califică o persoană care împușcă într-o turmă de animale izolate și le lasă să zacă în agonie, liderul socialist a evitat să răspundă, insistând că este obișnuit cu „fake-uri” despre el care apar în fiecare campanie electorală.

„Din 2009 până în ziua de astăzi, eu am participat la vreo 20 de campanii electorale, și nu-mi amintest nicio campanie, în care în ultimele 2-3 zile să apară tot felul de aberații și fake-uri. Această campanie electorală parlamentară nu este o excepție. În fiecare an am avut campanii electorale. Niicuna nu a fost să treacă fără aberații de tipul ăsta. Noi suntem obișnuiți cu astfel de fake-uri care sunt lansate de oponenții noștri. Lasă-i să le lanseze. ei cred că prin asta vor schimba ceva în privința alegătorilor”, a declarat astăzi Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de colegul de coaliție Vladimir Voronin.

La insistențele unei reportere, care i-a spus că în video se distinge clar fața și vocea acestuia, Dodon a răspuns: „Eu pot să vă fac atâtea filmulețe unde și dumneavoastră o să fiți la vânătoare”.

Într-un comnetariu pentru NordNews, Dodon a declarat că „nu mai știe când a fost și cum a fost”.

„În orice caz, nu am încălcat niciodată legislația. Acum, în ultima etapă, apar foarte mult fake-uri, ca de obicei, la sfârșit de campanie, ultimele două zile încep să bubuie. Eu cred că cea mai mare bubuitură a fost când a fost plesnit Chirtoacă în fața sediului partidului și i-au zburat ochelarii. Cineva a spus că i-au zburat peste frunte. Sunt provocări”, a spus el.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a evitat să comenteze filmul.

Amintim că miercuri, 7 iulie, la doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, pe rețelele de socializare a apărut un video, în care o persoană ce seamănă izbitor cu Igor Dodon este văzut împușcând mai mulți porci de casă. În imagini se vede clar cum persoana, care cel mai probabil este fostul președinte, țintește cu o armă cu lunetă și împușcă cel puțin trei porci aflați într-un țarc.

O fostă angajată a reședinței de la Condrița a confirmat pentru Replica Media veridicitatea imaginilor și spune că a asistat personal la scenele care au avut loc în 2019, în perioada când Igor Dodon era președinte al țării.

Reprezentanții serviciului de presă a liderului PSRM au negat însă existența acestui video și spun că totul este un fake.

Rosian Vasiloi, fost șef al Poliției de Frontieră și membru al Societății Vânătorilor din Republica Moldova, a declarat că fostul șef de stat, care este și el membru al Societății Vânătorilor, ar fi încălcat grav mai multe prevederi ale codului vânătorilor, printre care utilizarea unei arme interzise și locul ales pentru trageri.


Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media