SONDAJ CBS-AXA, IPP și WatchDog.MD: Maia Sandu conduce ratingul popularității între politicieni

9 iunie 2021, 13:21 Societate 337
Sondaj CBS AXA.  Sursa: captură video

Maia Sandu se bucură de cea mai mare încredere și popularitate în rândul cetățenilor din Republica Moldova. Sunt rezultatele unui sondaj prin telefon realizat de CBS Axa la comanda comunității WatchDog.MD și Institutul de Politici Publice.

La întrebarea în cine au cea mai mare încredere, 33,9% din resoondenții sondajului au ales Maia Sandu, pe locul doi se situează Igor Dodon cu 14,5% și Vladimir Voronin cu 3,3%. În același timp, 35,8% din cei care au răspuns la sondaj spun că nu încredere în nimeni.


Atunci când au fost rugați să spună cât de multă încredere au într-o listă de politcieni, rezultatele arată un rating pozitiv absolut pentru Maia Sandu care cumulat adună 58,7% din opțiunile foarte multă încredere și multă încredere.

Pe locul doi se clasează Vladimr Voronin care cumulat adună 36,5%, dar un rating negativ de 52,4%. Top 3 e încheiat de Igor Dodon, care face un rating pozitiv de 33,7%. Liderul PSRM însă, îl depășește pe colegul său de bloc la capitolul foarte multă încredere.

Al 4-lea în sondaj este unul din liderii Platformei DA, Alexandru Slusari care cumulează un rating de 31,4%.
Sondajul telefonic a fost realizat în perioada 2-8 iunie pe un eșantion reprezentativ de 1154 de cetățeni cu vârsta de peste 18 ani și are o eroare de plus minus 2.9%. Cercetarea a fost finanțată de European Endowment for Democracy în cadrul unui proiect implementat de Comunitatea „WatchDog.MD” în parteneriat cu Institutul de Politici Publice

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media