VIDEO/ UPDATE/ Încă o amânare: Ședința de la Curtea de Apel cu privire la numărul secțiilor de votare din străinătate va continua marți

14 iunie 2021, 10:56 Politică 158
Curtea de Apel Chisinau.  Sursa: Replica Media

La Curtea de Apel Chișinău urma să se examineze, luni, 14 iunie, contestațiile depuse de mai mulți concurenți electorali cu privire la anularea hotărârii Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin care au fost constituite 146 de secții de votare în străinătate în cadrul alegerilor parlamentare anticipate. Totuși, nici astăzi nu s-a reușit examinarea cauzei din motiv că au fost depuse mai multe cereri de recuzare a unor magistrați din complet. Ședința va continua mâine, 15 iunie.

UPDATE 15:01. A patra amânare. După ce avocatul Platformei DA a depus o nouă recuzare a judecătoarei Veronica Negru, s-a decis ca ședința să fie întreruptă până mâine, 15 iunie, ora 09:00.

UPDATE 15:00. Platforma DA cere repetat recuzarea judecătoarei Veronica Negru.


UPDATE 14:22. Cererea de recuzare a noii judecătoare din complet Veronica Negru a fost respinsă.


UPDATE 12:47. A fost anunțată o întrerupere până la ora 14:30.

UPDATE 12:47. O nouă cerere de recuzare. De această dată, reprezentanții Platformei DA au cerut recuzarea noii judecătoare din complet Veronica Negru. Aceștia și-au motivat solicitarea prin faptul că magistrata a participat la cauza cu privire la secțiile de vot pentru alegătorii din stânga Nistrului.

UPDATE 12:25. A fost anunțată o pauză de 10 minute.

UPDATE 12:24. În urma recuzării magistratei Ecaterina Palanciuc, în locul acesteia va fi judecătoarea Veronica Negru.

UPDATE 12:10. Potrivit informației publicate pe site-ul oficial al instanței, începând cu ora 12:15 urmează să fie reluată examinarea cauzei.

UPDATE 11:55. Se respinge ca fiind neîntemeiată cererea de recuzare a judecătorului Anatolie Minciuna.

UPDATE 11:47. Magistrații au plecat în deliberări.

UPDATE 11:35. Are loc examinarea cererii de recuzare a altui magistrat din complet - Anatolie Munciuna. Cererea a fost depusă de reprezentanții PACE și susținută de candidatul AUR la parlamentare Dorin Chirtoacă.


La ședința din această dimineață, cererea de recuzare a judecătoarei Ecaterina Palanciuc a fost admisă.

sursa: cac.instante.justice.md

CEC a aprobat suplinirea cu 7 secții de votare suplimentare în Europa. Astfel, în disporă vor fi deschise 146 de secții de vot, deși Ministerul de Externe a propus să fie deschise peste 190 de secții.

Alina
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmareste-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informatii de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media