Agenţia Rezerve Materiale a recepționat astăzi cea de-a cincea tranşă de motorină, donată de România

28 iunie 2021, 21:34 Agricultură 70
agricultori.  Sursa: deschide.md

Agenţia Rezerve Materiale a recepționat astăzi, 28 iunie, cea de-a cincea tranşă de motorină, care va completa cantitatea totală livrată de Guvernul României de 6000 tone de motorină, destinată sprijinului agricultorilor din Republica Moldova.

„Întru executarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr.26/2021cu privire la ajutorul umanitar acordat Republicii Moldova de către România, destinat sprijinirii agricultorilor afectați de secetă și deciziei Comisiei interdepartamentale pentru ajutoare umanitare nr. 1/1 din 28 mai 2021 cu privire la aprobarea listei beneficiarilor de ajutor umanitar extern acordat de către România, Agenția Rezerve Materiale, din cadrul MAI, continuă distribuirea ajutorului umanitar – motorină.

„Menționăm, că din cantitatea de 4991,343 tone de motorină, recepţionată în patru tranşe, pînă la 27 iunie 2020 a fost distribuită cantitatea de 2673 tone, la 1030 agricultori”, susțin reprezentanții Agenţiiei Rezerve Materiale.

Graficul de livrare este plasat zilnic, pentru ziua curentă, pe pagina web oficială a Agenției Rezerve Materiale la www.rezerve.gov.md.

În februarie 2021, România a aprobat acordarea gratuită a 6000 de tone de motorină pentru agricultorii din Republica Moldova care au fost afectați de secetă.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat în urma întrevederii cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu în cadrul vizitei oficială pe care a avut-o la Chișinău în decembrie 2020 că România va oferi șase mii de tone de motorină în calitate de sprijin pentru agricultori.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media