Chicu, despre incidentul de la Edineț: Președinta a fost supusă unor atacuri nedemne, puse la cale de către unii concurenți electorali

2 iunie 2021, 13:58 Politică 255
Ion Chicu.  Sursa: diez.md

Liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) Ion Chicu a criticat manifestația organizată marţi, 1 iunie, la Edineţ, de către un grup de tineri - susținători ai Partidului Socialiştilor, în timpul vizitei președintei Maia Sandu. Mai mult, fostul prim-ministru sugerează concurenților electorali „să renunțe la provocări şi diversiuni de tot felul, organizate cu bună ştiinţă şi rea voinţă”.

„Campania electorală, abia începută, deja derapează într-o manieră brutală și ar putea fi taxată dur de electorat. Moldovenii sunt dezgustați de astfel de manevre, la care am asistat ieri cu toții, când președintele țării a fost supusă unor atacuri nedemne la Edineț, puse la cale de către unii concurenți electorali”, a scris Ion Chicu pe pagina sa de Facebook.

sursa: Ion Chicu/Facebook

În timpul vizitei de lucru, la Edineț, președinta Maia Sandu a fost întâmpinată de mai mulți tineri, unii dintre care cu cagule în cap, dar și pensionari au venit în fața Casei de Cultură din localitate, care protestau și scandau lozinci anti-Maia Sandu. Cu pancarde pregătite din timp, aceștia au scandat „Jos Maia Sandu”.

„Pâine, sare și piper. Maia Sandu, întâmpinată în nordul țării. La Edineț, nu-i ca la Bruxelles!”, scrie pe canalul de Telegram, Factor News.

Întâmplător sau nu, la fața locului a apărut și o echipă a postului de televiziune NTV Moldova care aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță.

În sală, Maia Sandu a avut parte de mai multe întrebări și reproșuri din partea unor participanți la întrunire. La final, Maia Sandu a ieșit escortată de agenții de pază și polițiști, iar protestatarii au continuat scandările. În același timp, simpatizanții săi i-au transmis flori.

În același timp, primarul de Edineț, Constantin Cojocaru, a declarat că protestul din timpul vizitei președintei Maia Sandu a fost înfăptuit de persoane din afara localității și organizat de autoritățile raionale.

Redacția Nord-News a scris că jurnaliștii au recunoscut mai mulți protestatari, care fac parte din garda tânăra a PSRM din Bălți și au fost observați la mai multe evenimente alături de Igor Dodon, Alexandr Nesterovschi, Alexandr Usatîi sau Serghei Gramma.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media