Moldova și România au semnat un acord privind construcția unor apeducte în raioanele Glodeni, Fălești, Ungheni și Nisporeni

20 mai 2021, 14:14 Societate 52
Semnarea acordului dintre România și Republica Moldova.  Sursa: Ambasada României via Facebook

Ambasada României de la Chișinău anunță semnarea unui acord între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind reglementarea construirii unor apeducte în raioanele Glodeni, Fălești, Ungheni și Nisporeni. Documentul a fost semnat de Daniel Ioniță, Ambasadorul României la Chișinău și Ghenadie Iurco, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Potrivit comunicatului de presă, „acordul are un caracter de noutate, oferind cadrul juridic necesar pentru ca o companie din România să construiască apeducte cu subtraversarea râului Prut pentru alimentarea cu apă potabilă din județul Iași din România în raioanele Nisporeni, Ungheni, Glodeni și Fălești din Republica Moldova, între localitățile: Măcărești (România) – Măcărești (Republica Moldova), Sculeni (România) – Sculeni (Republica Moldova), Ungheni (România) – Ungheni (Republica Moldova) și în sectorul localității Tabăra (România)”.
„România demonstrează, și prin acest proiect, seriozitate și consecvență în susținerea tuturor cetățenilor Republicii Moldova.
Ceremonia oficială de semnare a avut loc la Chișinău, în Sala de protocol a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova”, se mai arată în document.
Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media