Al doilea certificat Guinness, înmânat Fondatorului Muzeului Serviciului Vamal chiar de Ziua Independenței Republicii Moldova

27 august 2021, 14:56 Arte 118
Certificatul Guinness World Records pentru cea mai mare colecție de potcoave din lume.  Sursa: Serviciul Vamal/ Facebook

Astăzi, 27 august, de ziua marcării a 30 de ani de Independență a Republicii Moldova, angajatul Serviciului Vamal, renumitul colecționar Petru Costin, a primit oficial certificatul ce atestă noul record mondial pentru cea mai mare colecție de potcoave din lume – 13 855 unități.

Astfel, Petru Costin a reușit să bată propriul record înregistrat în anul 2011, care număra 3 200 potcoave. În numai zece ani, renumita colecție s-a mărit de 4 ori.
Certificatul Guinness World Records i-a fost înmânat colecționarului în cadrul ceremoniei de aniversare a Zilei Independenței Republicii Moldova, organizate în raionul Ialoveni, cu participarea reprezentanților Parlamentului Republicii Moldova, Consiliului raional și primăriei Ialoveni, precum și oaspeților din România și Lituania.


Ulterior, un exemplar al acestuia va fi expus în cadrul Galeriei colecțiilor Petru Costin a Consiliului raional Ialoveni, iar cel de-al doilea, în cadrul Muzeului Serviciului Vamal.

Muzeul Serviciului Vamal a fost fondat în data de 28 noiembrie 2007 și face parte din comunitatea mondială a muzeelor vamale.

Fondatorul Muzeului, Petru Costin, omul care a reușit să înscrie de două ori Moldova în Cartea Recordurilor Guinness, este și autorul celei mai mari hărți a țării noastre, cu o suprafață de 64 m2, constituită din 190 mii de monede. O altă colecție ce-i aparține este cea de chipiuri, berete și uniforme ale diferitor instituții vamale și de forță din întreaga lume, formată din peste 1 200 de exemplare.
Alina
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media